Pergolák előnyei

A pergola segítségével még komfortosabbá változtatható bármilyen családi ház, vagy kerttel rendelkező ingatlan terasza, bejárat melletti terület, vagy a kert egy része. A fő célja ezeknek a felépítményeknek nyáron, a tűző nap ellen az árnyékolás, télen pedig a terület szigetelése, valamint ha van oldalfal, akkor a szelet is felfogják. Ma már nagyon sok típus létezik, lássuk a leggyakoribbakat és azokat az extra kiegészítőket, amelyekkel még kényelmesebbé válhat a használatuk.

Alapvetően árnyékolásra alkalmazzuk a pergolákat. Van olyan változat, amelynek a lamellái fix pozícióban vannak, ezek a legegyszerűbbek. Léteznek továbbá kézzel, vagy akár távirányítóval is mozgatható lamellás verziók, így követhető például nyáron a Nap mozgása, amely garantálja a folyamatos árnyékolást.

Milyen extrákat lehet választani a pergolához?

A pergola készítés során a tervezőknek számba kell venniük a megrendelő összes igényét és a rendelkezésre álló költségkeretet is, hiszen amennyiben a tulajdonos nem csak a tűző Nap sugarai elől szeretne árnyékos helyen tartózkodni a kültéren, úgy lehetőség van oldalfalakat is építeni a pergolához. Ennek több pozitívuma is van: egyrészt a hirtelen feltámadó szél nem zavarja az ott tartózkodókat, másrészt lehetőség van különféle fűtőmegoldásokkal téliesíteni is a területet, például hősugárzók, vagy infrapanelek beépítésével, így télen is komfortos környezet biztosítható.

Léteznek további kiegészítők is, amelyekkel még jobban fokozható a kényelem. Ilyenek a szélérzékelős motorokkal felszerelt típusok, tehát ha feltámad a szél, a lamellák zárnak. De ide sorolhatjuk egy hangszóró szett beszerelését, az esőérzékelőt, a led megvilágítást, vagy éppen a hőszigetelést, így teljes mértékben téliesíthető egy rész a kertben.

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00