télikert építés

Hőszigetelt alumínium oldalfal

Lakótélikertjeink legkedveltebb oldalfal beépítése az alumínium vázszerkezetű, hőhídmentes nyílászáró vagy függönyfal profilrendszerből épülő télikert oldalfal.

Az alumínium, mint szerkezeti anyag lehetővé teszi tetszőleges forma és nyitási funkció kialakítását, tetszőleges színben, mindezt kiemelkedően karcsú, kecses megjelenés mellett.

Normál vagy kiemelt hőszigetelésű lakótélikertekben az oldalfalakban két- vagy háromrétegű üvegezést alkalmazunk, normál vagy kiemelt hőszigetelésű alumínium profilrendszer alkalmazása mellett.

Alumínium oldalfalak esetében alapáron kérhető tetszőleges homogén RAL szín, így bármilyen építési stílushoz és egyedi hangulatú épületrészhez könnyen található megfelelő árnyalat. Igény esetén renolitfóliás, dekorált, fahatású kivitel is kérhető, például aranytölgy, mahagóni vagy dió színben, egy- vagy kétoldali kivitelben.

Az alumínium nyílászáró rendszerek 2,2-2,4 méter magasságig javasoltak, azonban függönyfal rendszerből akár 5-6 méter magasságú oldalfalmagasság is kivitelezhető.

Az egyszerű „fix” kialakítás mellett lehetőség van a hagyományos nyíló, bukó, bukó-nyíló nyitási funkciók mellett többsínes toló és harmonika rendszerek alkalmazására is.

Többsínes, hőhídmentes alumínium tolóajtó rendszerek:

Leggyakrabban használt oldalfali termékeink a többsínes tolóajtó rendszerek, melyek lehetővé teszik a teljes felület kétharmad, akár háromnegyed részének kinyitását a sínek és szárnyak számától és elrendezésétől függően. Leggyakoribb kialakítás a háromsínes háromszárnyú verzió, mely esetben a teljes nyílás kétharmad része lesz nyitható. Bármely két szárny a harmadik szárny elé vagy mögé tolható, így a nagy kinyitott felületen kívül azt is el tudjuk dönteni, hogy a szabad nyílás pontosan hol legyen. Nagy előnye ezen rendszereknek, hogy a tolóajtók mozgó szárnyai előtt a helyiség bútorozható marad, mivel azok csak síkban mozognak, nem lógnak, nyílnak be a térbe.

A többsínes tolóajtó rendszerek alkalmasak két- és háromrétegű üvegszerkezet fogadására a betöltött funkció és a szükséges hőszigetelőképesség függvényében. A hőszigetelőképességben nemcsak üveg szintjén van eltérés a két- és háromrétegű kivitel között, hanem profilvastagság, hőszigetelés mennyisége, légzárás és hőtechnika terén is.

Tájékoztató jellegű hőhídmentes többsínes tolóajtó rendszer áraink:

A jelzett árak hőszigetelt alumínium tolóajtó-szerkezetre vonatkoznak, tetszőleges standard RAL színben, 20 mm-es kétrétegű, valamint 36 mm-es háromrétegű víztiszta üvegszerkezettel.

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

 • Kétrétegű (normál hőszigetelésű):
  • 2 x 2,2 méter, két-sínes két-szárnyú: 817 000 Ft
  • 3 x 2,2 méter, három-sínes, három-szárnyú: 1 234 000 Ft

 • Háromrétegű (kiemelt hőszigetelésű):
  • 3 x 2,2 méter, két-sínes, két-szárnyú: 1 204 000 Ft
  • 3 x 2,2 méter, három-sínes, három-szárnyú: 1 604 000 Ft
  • 3 x 2,6 méter, három-sínes, három-szárnyú: 1 737 000 Ft
  • 4 x 2,2 méter, három-sínes, három-szárnyú: 1 788 000 Ft

Hőhídmentes harmonikaajtó rendszer:

Gyakori igény az oldalfal teljes mobilizálásának képessége, melyre hőszigetelt módon kizárólag a harmonikaajtó képes. A szárnyak egymáshoz megfelelő vasalatokkal és pántokkal kapcsolódnak, nyitás során a szárnyak egymást nyitási pont felé húzva, merőlegesen felsorakoznak a nyílás egyik vagy mindkét szélén, ezáltal a teljes nyílást szabaddá, átjárhatóvá téve.

A szerkezet számtalan nyitási képpel, normál, közepes vagy alacsony küszöbbel kérhető, kifelé vagy befelé nyíló kivitelben, két- vagy háromrétegű üvegszerkezettel.

Tájékoztató jellegű harmonikaajtó áraink:

A jelzett árak hőhídmentes alumínium harmonikaajtóra vonatkoznak, tetszőleges standard RAL színben, egy oldalra, befelé nyíló kivitelben, 24 mm-es kétrétegű víztiszta üvegszerkezettel.

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

 • 3 x 2,2 méter, három-szárnyú: 1 460 000 Ft
 • 6 x 2,2 méter, hat-szárnyú: 2 668 000 Ft
Tekintse meg
galériánkat!