télikert építés

Bioklimatikus pergola

A minimalista stílus ismertetőjegyeit magán viselő teraszfedési megoldásunk.

Forgatható alumínium lamellái segítségével tetszés szerint szabályozhatjuk a beáramló napfény, valamint a légmozgás mennyiségét és irányát.

 

A bioklimatikus pergola alumínium vázszerkezetből készülő, vízszintes – lejtés nélküli – tetőszerkezet. A tetőszerkezet kitöltésére alumínium lamellák szolgálnak, melyek távirányítással, motorizáltan forgathatók. Zárt állapotukban a lamellák a csapadékot nem engedik át, így teraszunk védett, esőtől/hótól mentes lesz. Az esővíz a vízszintes tetőszerkezetben elhelyezett belső csatornában, majd a lábakban rejtett módon kerül elvezetésre.

A lamellák tetszés szerinti szögben elfordíthatók (0 és 135 fok között), így a napsugarak beesési szögétől függően szabályozhatjuk a direkt vagy szórt fény mennyiségét a teraszon. Így elérhetjük, hogy a terasz árnyékban legyen, azonban a légmozgás mégis zavartalanul működjön a tetőszerkezeten keresztül.

A pergola szerkezet készülhet önállóan álló szerkezetként – mérettől függően – 4, 6 vagy több lábon álló kivitelben. Házhoz csatlakoztatott verzióban legtöbbször 2 lábra van szükség, a másik két sarkon lévő lábat maga az épület helyettesíti, melyhez kapcsolódik maga az alumínium szerkezet. Ritkább esetben 3 vagy 4 fal közé épül a szerkezet, utóbbi esetben egyeltalán nincs is szükség tartólábra.

A szerkezet alapfelszereltségként motoros lamellaműködtetéssel és távirányítóval történő vezérléssel érkezik. Az egyik legnépszerűbb extra bioklimatikus pergoláink esetében a beépített világítás, mely kerülhet a lamellákba és a peremgerendákba, melyeket szintén a távkapcsolóval tudunk ki- és bekapcsolni, dimmelhető módon.

Ezek az alumínium szerkezetek kérhetőek szél- és esőérzékelővel is: a szélérzékelő szabadon álló, oldalfal nélküli kivitel esetén nagy sebességű szél előfordulásakor kinyitja a lamellákat, ezáltal megakadályozva, hogy a szél a szerkezet alá kaphasson. Az esőérzékelő nyitva felejtett lamellák esetén érzékeli az esőcseppeket, becsukja a lamellákat, ezáltal megvédve a pergola alatti területet a csapadéktól.

Alapszínek a 9016 fehér, 9006 alumíniumszürke, 7016 antracitszürke színek struktúr kivitelű változata, igény esetén azonban bármilyen szín rendelhető.

A bioklimatikus pergola szerkezet árnyékolónak minősül, így olyan esetekben is beépítésre kerülhet, ahol az engedélyezési procedúra más beépítési formákat nem tenne lehetővé.

A pergola oldalfalai gyakran kerülnek befedésre keret nélküli toló vagy lapozható rendszerekkel  és / vagy oldalfali árnyékolókkal, esetleg pliszé szúnyoghálókkal.

Műszaki paraméterek:

 • Oszlopok mérete: 160 x 160 mm
 • Peremgerenda mérete: 160 x 200 mm
 • Maximális hossz közbenső oszlop nélkül: 6450 mm
 • Maximális lamellaszélesség: 4000 mm
 • Maximális magasság: lábon álló kivitel esetén: 3000 mm
 • Maximális méret 4 lábon álló kivitel esetén 6450 x 4000 mm
 • Maximális méret 4 lábon álló kivitel esetén 6450 x 6450 mm (két lamellasorral)

Tájékoztató jellegű áraink:

A jelzett árak alumínium bioklimatikus pergolára vonatkoznak, hatcsatornás távirányítóval, rejtett vízelvezetéssel, az alapszínek egyikében, szélérzékelővel.

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

Befoglaló méretek (szélesség x mélység x átjárható magasság):

 • 4 x 4 x 2,5 méter, szabadon, 4 lábon álló: 11 000 EUR
 • 4 x 4 x 2,5 méter, házfalhoz csatlakoztatott, 2 lábon álló: 10 208 EUR
 • 6 x 4 x 2,5 méter, szabadon, 4 lábon álló: 14 706 EUR
 • 6 x 4 x 2,5 méter, házfalhoz csatlakoztatott, 2 lábon álló: 14 004 EUR
Tekintse meg
galériánkat!