télikert építés

Lapozható oldalfal – üvegfüggöny

Az üvegfüggöny-szerkezet a teljesen nyitott terasz érzetét nyújtja kellemes, meleg időben; becsukott állapotában pedig megvédi teraszunkat, kerti bútorainkat, növényeinket.

Keret nélküli üveg oldalfal rendszereink egyik legnépszerűbb terméke a lapozható oldalfal rendszer - másnéven üvegfüggöny. Ez a legsokoldalúbb és legmobilisabb oldalfalrendszerünk.
A tolóajtó- és harmonikaajtó-rendszerek működését ötvözve teszi lehetővé teraszának teljesen nyitottá tételét, illetve tökéletes védelmét csapadékos vagy hideg időben. Nyitott állapotában, jó idő esetén azt a benyomást kelti, mintha nem is lenne oldalfali beépítés, zárt állapotában is megmarad légies és filigrán szerkezetnek.

A lapozható oldalfalak nyílhatnak befelé vagy kifelé és egy vagy két irányba. Az első, a főszárny kinyitása után a következő szárnyakat a kinyitott főszárnynak tolva, majd a főszárnnyal megegyező irányba kinyitva valamennyi szárnyat egy oldalt, a sínre merőlegesen kilapozhatjuk, ezáltal a teljes nyílás átjárható lesz.

Téli vagy hidegebb időszakban a főszárny szolgál közlekedésre, ezt ajtóként használhatjuk. A főszárny lehet a többi szárnynál nagyobb és ellátható a standard záron kívül kétoldali vagy kulcsos zárral, így használható szélesebb (hagyományos) ajtóként, akár napi közlekedésre is – anélkül, hogy a többi üvegtáblát mozgatnunk kellene.

Standard esetben egy lapozható oldalfal egyenes szakaszból áll, azonban kialakítható L vagy U alak vagy akár szegmensíves kivitel. Ezekben az esetekben az üvegpanelek (üvegfüggöny szárnyak) áttolhatók a sarkon és ugyancsak kilapozhatók a főszárny mellé valamelyik (vagy mindkét) oldalra.

Az alkalmazott profilrendszer alumíniumból készül, ennek megfelelően tetszőleges RAL színben kérhető. Az üvegpanelek 8, 10 vagy 12 mm vastagságú biztonsági edzett üvegből készülnek. Az üvegpanelek alsó és felső élén kerülnek elhelyezésre az alumínium szárnyprofilok, melyek speciális működtető mechanizmus segítségével mozognak az alsó és felső sínben.

A felhasznált edzett üveg a keret nélküli rendszerekben statikai elemként szolgál, azaz a szélnyomásból, szélszívásból és használatból eredő feszültségeket és terheket is viseli. Éppen ezért nagyon biztonságos, kézi erővel gyakorlatilag törhetetlen.

Függőlegesen nincsenek alumínium profilok, így azok nem rontják a kilátást csukott állapotban sem. Az üvegpanelek között és a széleken UV álló H-alakú szilikonok gondoskodnak a megfelelő szél és csapadékvédelemről.

Az általunk gyártott és forgalmazott üvegfüggöny-rendszer alsó terhelésű, ezért könnyen - külön megerősítés nélkül - építhető előtető rendszereinkhez, bioklimatikus pergolákhoz, vagy akár korábban épített fa szerkezetű előtetőkhöz, vagy szabad falnyílásba is.

Standard kiegészítőként alkalmazzuk az alsó kompenzáló profilt, mely lehetővé teszi az aljzat egyenetlenségének kompenzálását, illetve a szerkezet finomhangolását. A szerkezet telepíthető süllyesztett kivitelben is.

A szerkezet gyakran egészíti ki előtető rendszereinket, ezáltal télikertet kialakítva. Ilyen módon kialakíthatunk egy védett teraszt, mely akár téli időszakban is alkalmas lehet alkalomszerű használatra.

Műszaki paraméterek:

 • Javasolt panelszélesség: 500-600 mm
 • Maximális panelszélesség: 700 mm
 • Maximális főszárny szélesség: 900 mm
 • Maximális szerkezet magasság: 3000 mm
 • Javasolt üvegvastagság:
  • 2200 mm-ig 8 mm ESG,
  • 3000 mm-ig 10 mm ESG,
  • 2600 mm felett, vagy magas igénybevétel esetén 12 mm ESG.
 • Maximálisan egy irányba nyitható szárnyak száma: 12 db
 • Az alsó sín kompenzáló profillal 52 mm magasságú, 45 mm mélységű, igény esetén süllyeszthető. A felső sín 40 mm magasságú és 42 mm szélességű.

Tájékoztató jellegű áraink:

A jelzett árak a magassági méret alapján javasolt üvegvastagságú, 50-60 cm szélességű, élcsiszolt, edzett üvegtáblákkal rendelkező üvegfüggöny-szerkezetekre vonatkoznak, az üvegtáblák között szilikon tömítéssel, alső és felső alumínium vezetősínnel, tetszőleges standard RAL színben, befelé nyíló kivitelben.

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

Befoglaló méretek (szélesség x magasság):

 • 3 x 2,2 méter (8 mm vastag üveggel): 731 000 Ft
 • 3 x 2,6 méter (10 mm vastag üveggel): 867 000 Ft
 • 6 x 2,2 méter (8 mm vastag üveggel): 1 398 000 Ft
 • 6 x 2,6 méter (10 mm vastag üveggel): 1 670 000 Ft
Tekintse meg
galériánkat!