télikert építés

Hőszigetelt műanyag oldalfal

Lakótélikertjeink legköltséghatékonyabb oldalfali megoldása a műanyag kivitelű télikert oldalfal.

Az alapesetben kívül-belül fehér szerkezet kérhető egy- vagy kétoldali színezett kivitelben, melyek általában faerezetesek, leggyakrabban aranytölgy vagy mahagóni színűek.

A cégünk által forgalmazott Gealan IQ Relax 8000 típusú műanyag szerkezetek 74 mm beépítési mélységűek, 6 légkamrás oldalfalrendszerek, melyek alkalmasak két- és háromrétegű üveg fogadására is, azaz normál és kiemelt hőszigetelésű télikert oldalfalként is szolgálhatnak.

Az oldalfalba építhető nyílászárók lehetnek belülről nyitható és befelé nyíló, egyszárnyú vagy kétszárnyú bukó-nyíló ablakok és erkélyajtók, igény esetén átmenő kilinccsel és zárral ellátott, alacsony küszöbű kifelé vagy befelé nyíló, egyszárnyú vagy kétszárnyú bejárati ajtók.

A leggyakoribb nyílászáró azonban az egy- vagy kétszárnyú toló-bukó ajtó, mely rendszerrel akár másfél méter széles ajtószárny is kialakítható, így kétszárnyú kivitelben akár három méteres szabad nyílás is elérhető. A toló-bukó ajtó előnye, hogy nyitott állapotban sem foglal sok helyet, a belső oldalon kb 15 cm-t lóg be a térbe. Bukó funkcióban használva megoldható az általános szellőzés, kívülről mégsem lesz kinyitható a szerkezet.

A javasolt oldalfalmagasság (homlokzatmagasság) 2,2 méter, maximálisan 2,4 méter lehet.
Ezt meghaladó oldalfal magasság esetén javasoljuk a masszívabb alumínium oldalfalrendszerek alkalmazását.

Tekintse meg
galériánkat!