télikert építés

Előtető

Szeretné teraszának kényelmét rossz időben, esőben is élvezni?

Mit szólna egy ebédhez a teraszon egy hirtelen jövő zápor ideje alatt?

Válassza előtető rendszerünket, amennyiben úgy érzi, hogy teraszának kihasználhatósága jelentősen korlátozott, Ön azonban szeretné kertje közelségét az év minden szakában zavartalanul megélni.

Előtetőink vázrendszere alumíniumból készül, tetszőleges színben és méretben – akár egyedi formában – gyártjuk helyszínre szabottan, kifejezetten ügyfeleink teraszához és házához illeszkedve.

Általános esetben félnyeregtetős (egy irányba lejtő) kialakításban készül, azaz egyik – általában hosszabb – oldalán a házhoz csatlakozik, másik oldalán oszlopokon áll és a háztól elfelé lejt az előtető. A tető vázát alumínium télikert tetőrendszerünk gerendái biztosítják, melyek az áthidaló (vízszintes) tartóprofilhoz csatlakoznak. Az áthidaló profilt oszlopok támasztják. Előtetőinket standard esetben 11 cm túlnyúlással, színazonos alumínium ereszcsatornával és önálló vízelvezetéssel szereljük.

Igény esetén lehetőség van túlnyúló tetőszerkezet építésére bármilyen irányban, azaz „előre”, mely esetben az oszlopokhoz képest növeljük a tetőszerkezet kinyúlását. Ezen kivitel akkor hasznos, ha teraszunk előtt például lépcső helyezkedik el, melyet ugyancsak szeretnénk megvédeni, vagy bármilyen helyspecifikus okból nincs lehetőség a tető „végéhez” elhelyezni a tartóoszlopokat. „Oldalsó” kinyúlásról is beszélhetünk, ilyenkor az oszlop nem az előtető szerkezet sarkán helyezkedik el, hanem a tető kijjebb lóg. Gyakori eset például, hogy a teraszra nem a hosszú, hanem a rövid oldalán vezet fel a lépcső, és ezt szeretnénk fedetté tenni.

A tetőszerkezet kitöltő anyaga biztonsági ragasztott üvegszerkezet, ritkább esetben polikarbonát lehet. Gyakori félelem üvegtető esetén, hogy az üveg eltörése sérülést okozhat az éppen alatta tartózkodóknak – ez a félelem azonban alaptalan, hiszen a biztonsági fólia törés esetén egyben tartja az üveget, így az nem esik le. Törés esetén Ön az üveg repedését fogja csak észrevenni.

Előtető szerkezeteinkhez a későbbiekben könnyen hozzáépíthetők oldalfal rendszereink, lapozható, tolható vagy fix kivitelben, ezáltal tovább növelve a terasz használhatóságát. Erről bővebben a télikert választóban olvashat, tájékozódhat.

Gyakran egészítjük ki előtető szerkezeteinket árnyékoló rendszerrel, ezáltal gondoskodva a terasz napvédelméről, illetve ezzel szabályozható a ház kapcsolódó helyiségeinek fény és hővédelme is. Erről bővebben az árnyékolás menüben olvashat.

Műszaki adatok:

 • Oszlopok közötti maximális távolság: 6 méter
 • Maximális kinyúlás közbenső alátámasztás nélkül: 6 méter
 • Maximális üvegtábla hosszmérete keresztosztás nélkül: 4 méter (maximum 0,9 méter szélesség mellett)
 • Minimális dőlésszög: 5 fok
 • Áthidaló (vízszintes tartóprofil) magassága: 150 vagy 250 mm a fesztáv függvényében
 • Oszlopok: 100 x100 vagy 50 x100 mm
 • Túllógás maximális mérete: 900 mm

Tájékoztató jellegű áraink:

A jelzett árak félnyereg formájú alumínium tetőszerkezetre vonatkoznak, tetszőleges standard RAL színben, alumínium ereszcsatornával, színazonos alumínium takaróelemekkel, biztonsági ragasztott üvegszerkezettel (4.4.1 VSG).

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

Befoglaló méretek (szélesség x mélység):

 • 4 x 2 méter: 1 471 000 Ft
 • 4 x 3 méter: 1 977 000 Ft
 • 6 x 3 méter: 2 823 000 Ft
 • 6 x 4 méter: 3 632 000 Ft
Tekintse meg
galériánkat!