télikert építés

Toló oldalfal

Keret nélküli oldalfal rendszereink kiemelkedő tagja tolóajtó-rendszerünk, mellyel elegáns és könnyed módon oldhatjuk meg teraszunk oldalfalainak zárását.

Az üvegfüggönyhöz képest ennek a fajta oldalfalbeépítésnek nagy előnye a könnyen kezelhetősége, nyitásának és zárásának nincs különösebb technikája.

A tolóajtó szárnyak sínen mozognak egymás előtt és mögött, így tetszőlegesen mozgathatók. Kialakítható három-, négy-, öt- vagy hatsínes kivitel, szerkezetenként két, három, négy, öt, hat vagy akár több szárnnyal.

Egy négy-sínes négy-szárnyú kialakítású szerkezetnél általános esetben három szárnyat tudunk a negyedik, rögzített panelre mozgatni. A fix panel kerül a külső sínpályára, a mozgók a belső háromra. A legbelső a főszárny, ezen kap helyet a belső zár az alsó alumínium profilban, illetve erre kerülnek a fogantyúk is, kívülre és belülre.

Hosszú szakaszok esetén a szárnyak száma lehet akár két vagy háromszorosa a sínek számának, így még szabadabban tolhatók a szárnyak, és a „parkolóhelyek” mindig a legoptimálisabban alakíthatók ki.

Kialakítható a rendszer úgy is, hogy nem rögzítjük (fixáljuk) egyik szárnyat sem, ekkor a szerkezet bármelyik oldalra tolható tetszés szerint, tudnak akár középen is „parkolni” a szárnyak nyitott állapotban.

A tolóajtó rendszer nagy előnye, hogy alacsony az alsó sín (nem is érzi az ember küszöbnek), így süllyesztés nélkül is alkalmazható az elbotlás veszélye nélkül, akár vendéglátóhelyeken is. Előnye továbbá, hogy mozgatása nagyon egyszerű, nem igényel külön odafigyelést vagy technikát. Ha az egyik szárnyat elkezdjük becsukni vagy kinyitni, akkor az húzza vagy tolja magával a többit.

Működésének köszönhetően a tolóajtó szerkezet előtt a tér kényelmesen bútorozható, ugyanis a szárnyak mozgása a sínekkel párhuzamos és nem foglalnak helyet sem a külső sem a belső oldalon. Bizonyos esetekben ez fontos tulajdonság, sőt előny lehet például a lapozható oldalfalakkal szemben.

Kérhető kétoldali vagy kulcsos zárral, ebben az esetben nemcsak belülről nyitható a szerkezet, hanem kívülről is.

A rendszer lefelé terhel, ezért széleskörűen alkalmazható szinte bármilyen fa vagy fém előtető szerkezetben vagy falnyílásban.

Függőlegesen nincsenek a rendszerben alumínium tartóprofilok. A teherbírásról itt is – mint minden keret nélküli rendszernél – az edzett üveg gondoskodik. A tolóajtóban 10 mm ESG üveget alkalmazunk. A tolóajtó-szárnyak közé UV álló F szilikon kerül elhelyezésre, mely gondoskodik a szél és vízzárásról. A széleken a falnál kefetömítéssel ellátott U profil biztosítja a megfelelő zárást.

Műszaki paraméterek:

 • Javasolt szárnyszélesség: 800 – 1100 mm
 • Alsó sín magassága: 18 mm
 • Alsó és felső sín szélessége: három sínnél: 78 mm, minden további sín + 22 mm
 • Felső profil magassága: 65 mm
 • A fal melletti profil mérete: 25 x 40 mm

Tájékoztató jellegű áraink:

A jelzett árak 10 mm vastagságú, 80-110 cm széles, élcsiszolt és edzett üvegtáblákkal rendelkező keret nélküli tolóajtó rendszerre vonatkoznak, üvegek között szilikon tömítéssel, alumínium vezetősínekkel, tetszőleges standrad RAL színben.

Az alábbi árak nettó listaárak, melyek a szerelés költségét, valamint az aktuális időszakra vonatkozó esetleges kedvezményt nem tartalmazzák.

Befoglaló méretek (szélesség x magasság):

 • 3 x 2,2 méter (három-sínes három-szárnyú): 801 000 Ft
 • 3 x 2,6 méter (három-sínes három-szárnyú): 867 000 Ft
 • 5 x 2,2 méter (három-sínes hat-szárnyú): 1 295 000 Ft
 • 5 x 2,2 méter (öt-sínes öt-szárnyú): 1 445 000 Ft
 • 5 x 2,6 méter (három-sínes hat-szárnyú): 1 404 000 Ft
 • 5 x 2,6 méter (öt-sínes öt-szárnyú): 1 554 000 Ft
Tekintse meg
galériánkat!