Nyílászárók - Szellőztetés

Egy csupa üveg épületrésznél, télikertnél különös figyelmet kell fordítani a nyári túlhevülés elkerülésére, valamint a friss levegő biztosítására. Ennek legegyszerűbb módja a szellőztetés, mely történhet nyílászárókkal vagy résszellőzőkkel. A témakört több részre osztottuk, a hagyományos nyílászárókra, melyek az egyszerűbb, nyíló, bukó szerkezeteket jelölik, a nagy átjárható felületet lehetővé tevő nyílászárókra, mely különböző toló és harmonika rendszereket tartalmaz. A tetősík ablak segítségével az átlátszó tetőszerkezeten is megoldható a szellőztetés, a résszellőzők pedig az oldalfalon vagy a tetőszerkezet magaslati pontján hivatottak a légcsere biztosítására. Bővebb információért kattintson az alábbiak valamelyikére: Hagyományos nyílászáró szerkezetek | Nagy átjárható felületet lehetővé tévő rendszerek | Télikert tetőrendszerbe integrálható tetőablak | Résszellőzők

Hagyományos nyílászáró szerkezetek

Hagyományos nyílászáróknak nevezzük a bukó, nyíló, bukó nyíló ablakokat, ajtókat, valamint a bejárati ajtókat. Ezek lehetnek egy vagy kétszárnyúak. A menüpontban bővebben olvashat valamennyi típusról.

Nagy átjárható felületet lehetővé tévő rendszereink

A többféle toló és harmonika rendszerek komplett üvegfalak mozgatását, átszellőzését teszik lehetővé. A menüpontban különböző rendszerekről olvashat.

Télikert tetőrendszerbe integrálható tetőablak

A télikert tetőszerkezetének magaslati pontján elhelyezett tetőablak a legeffektívebb szellőztetési megoldás. Egy – a homlokzaton lévő – bukó-ablakkal együtt alkalmazva, a hőmérséklet és magasság különbségből adódóan természetes cirkuláció alakul ki, mely meggátolja a télikertben a hőzsák kialakulását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyiség hőmérsékletét. Az ablak rejtett pántokkal rendelkezik, működtetése legtöbbször motorral történik, de igényelhető manuális kialakítással is.

Előny: a tetőszerkezet magaslati pontján elhelyezve a legeffektívebb szellőztetési megoldás Hátrány: bekerülési költsége egy homlokzati nyílászáróhoz képest jelentősen magasabb. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Résszellőzők

A télikert, teraszbeépítés, medencefedés, vagy egyszerű nyílászáró szerkezetbe integrálhatók résszellőzők. E szerkezetek a homlokzaton és tetőben elhelyezett bukó funkciójú nyílászárók által biztosított szellőzést hivatottak helyettesíteni, kiegészíteni. Az általunk alkalmazott alumínium résszellőzők hőhídmentesek, tetszőleges színben rendelhetők.

A homlokzati és tetősík ablakoknál jelentősen kedvezőbb áruk, és előnyük, hogy akár folyamatosan nyitva tarthatók, kialakításuknak köszönhetően esőben sem áznak be. Párban alkalmazva a homlokzati verziót az oldalfal alsó felében, a tetőbe szerelhető verziót a tetőszerkezet magaslati pontján a jelentősebb magasság és nyomáskülönbség miatt, megfelelőbb légmozgást érhetünk el, mint hagyományos nyílászárók alkalmazásával.

Télikert készítés, kivitelezés és terasz beépítés

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00