Nagy átjárható felületet lehetővé tévő rendszerek

Az Ötödik Évszak Kft által gyártott termékekhez felhasznált valamennyi alapanyag (alumínium profilok, üvegek, gumitömítések, PVC profilok) magyarországi gyártóktól kerülnek beszerzésre, és Budapesten kerülnek feldolgozásra. Ezáltal cégünk európai színvonalú, 100 %-ban magyar terméket állít elő.

Toló-bukó ajtó

Az egyik leggyakoribb és legismertebb tolóajtó forma. A tolóajtó szárny a homlokzati síkból kiemelkedve a fix rész elé mozog, ezáltal a nyílás felét átjáratóvá téve. Készülhet két szárnyú (középfelnyíló) verzióban is. A bukó funkció előnyös szellőztetéshez. A dupla nyomott gumitömítések jó hő és hangszigetelést eredményeznek. Javasolt ajtószárnyszélesség: 90 – 150 cm

Előny: a toló funkció mellett bukó funkció is megvalósul, mely szellőztetési célra is alkalmassá teszi, nagy üvegfelületek is mozgathatók, terasz vagy kertkapcsolathoz ideális

Hátrány: a vasalat bonyolultsága költségessé teszi a szerkezetet, az egyéb toló rendszerekhez képest magas küszöbbel rendelkezik, kívülről nem, vagy csak kompromisszumokkal nyitható. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Harmonika ajtószerkezet

A harmonika ajtó szerkezet a legnagyobb nyitási hányadot lehetővé tevő homlokzati nyílászáró szerkezet. A szárnyak harmonika szerűen egy- vagy két irányba tolhatók különböző nyitásképekkel. A nyíló ajtókkal megegyező nyomott gumitömítésekkel rendelkezik, ezért tökéletes a hang és hőszigetelése. Rendelhető tok- vagy süllyesztett küszöbbel, kifelé és befelé nyíló verziókban. Műanyag verzió és több szárny esetén a dilatáció miatt kevésbé javasolt, alumíniumból magas ára miatt ritka nyílászáró. Télikertek, medencefedések oldalfalaként csak a tetőszerkezet megtámasztásával vagy kiváltó gerenda alkalmazásával alkalmazható. Javasolt ajtószárny szélesség: 60-90 cm

Előny: a teljes nyílászáró méret nyitható, nem maradnak „fix” részek.

Hátrány: költséges megoldás, tolóajtókhoz képest kevésbé megbízható működés, befelé nyíló verzió esetén a mozgó szárnyak miatt közvetlenül a nyílászáró előtt nem bútorozható. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Emelő toló ajtószerkezet

Kevésbé ismert tolóajtó típus, melyet nagyméretű, nehéz ajtószárnyak mozgatására terveztek. A szerkezet lényege, hogy a szerkezet görgőrendszere csak a tolóajtószárny mozgatása közben viseli az üveg terhét. A legmagasabb hőtechnikai kívánalmaknak felel meg, legtöbbször három rétegű üvegezéssel igénylik. Kérhető egy vagy kétszárnyú verzióban is. Javasolt ajtószárny szélesség: 150-250 cm

Előny: nagy mozgatható felületek, magas hőtechnikai és légzárási követelményeknek is megfelel, hosszú távú megbízható működés, alacsony, süllyeszthető küszöb

Hátrány: A legköltségesebb tolóajtó verzió, a robosztus szerkezet télikert szerkezetekbe nehezen integrálható A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is.

Teleszkópos alumínium hőhídmentes tolóajtó rendszer

A hőhídmentes alumínium teleszkópos tolóajtó rendszer az egyéb tolóajtó rendszereknél megszokott 50 %-os nyitás mellett lehetővé teszi az akár 80 %-os nyitáshányadot. Ez úgy történik, hogy a tolóajtó szárnyak egy-, kettő-, három- vagy négy sínen egymásba akadva, külön síkokban mozognak egy vagy akár két irányba. A szárnyak közötti tömítésről az összezáródó műanyag akasztók és négy lépcsős kefés tömítés gondoskodik. A szerkezet készülhet mobil verzióban, fix rész nélkül, ez esetben valamennyi szárny szerelésmentesen kiemelhető és visszahelyezhető, ezáltal a teljes nyílást szabaddá téve. Építhető továbbá falszerkezet mögé mozgó verziókban is. Javasolt ajtószárny szélesség: 60-120 cm.

Előny: A harmonika ajtószerkezettel közel azonos nyitási hányad érhető el jelentősen kedvezőbb áron. Működése a görgősornak köszönhetően egyszerű, ezáltal hosszú távon is megbízható.

Hátrány: A nyíló szerkezetekhez képest némileg gyengébb hőszigetelő képesség jellemzi. A szerkezet kizárólag alumínium szerkezetből gyártható. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Télikert készítés, kivitelezés és terasz beépítés

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00