Milyen jelentőséggel bírnak a tonerek és a tintapatronok?

A tintasugaras és a lézernyomtatók használatához elengedhetetlen kellékek a tintapatronok és a tonerek, amelyeket bizonyos időközönként cserélni szükséges. A tintapatronokat a tintasugaras nyomtatókban alkalmazzák, fekete-fehérben és színes változatban is beszerezhetőek. Kiváló nyomtatási minőséget biztosítanak, viszont hamar kifogy a tinta, ami nem annyira olcsó tétel és a nyomtatási költség is viszonylag magas.

A tonert a lézernyomtatókban használják. A toner lényegében egy kazetta, amelyben leginkább fekete por van. Ezt a nyomtató, a lézerfény segítségével viszi fel a papír felületére. A tintapatronokkal szemben a kazettával jóval több oldalt van lehetőségünk nyomtatni. Egy nyomtató a munkahelyünkön és az otthonunkban egyaránt jól jöhet, de egy irodaház, intézmény, hivatal vagy iskola sem működhet az eszköz nélkül.

Eredeti vagy utángyártott?

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha eredeti tintapatront vagy tonert szeretnénk vásárolni, hiszen meglehetősen drágán szerezhetőek be. Viszont megúszhatjuk olcsóbban, amennyiben utángyártottat vásárolunk. Az eredeti gyártók persze nem javasolják az utángyártottak használatát, ami érthető, mivel nem áll érdekükben, viszont rengeteg teszt készült már azzal kapcsolatosan, hogy az utángyártottak teljesen megfelelnek eredeti változataiknak, csupán annyi a különbség a kettő között, hogy ezek lényegesen olcsóbban beszerezhetőek. Tehát a nyomtatásban nem fogunk különbséget észrevenni, az utángyártott is képes hozni ugyanazt a kiváló minőséget, mint az eredeti.

Általában azért nem választják az utángyártott termékeket, mert hibás a csomagolás, vagy van rajtuk valamilyen jelölés, de ezek egyáltalán nem befolyásolják a működést. A tintapatronok és tonerek eredeti gyártói persze törekszenek arra, hogy magukhoz láncolja az ügyfeleket és erre érveket is mondanak. A leggyakrabban azt hallhatjuk, hogy tönkre fog menni a nyomtatónk, ha utángyártott tonert vagy tintapatront teszünk az eszközbe, de a tapasztalatok szerencsére ennek az ellenkezőjét mutatják. A Best-Toner webáruházban eredeti és utángyártott nyomtatókellékeket is megtalál!

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00