Miért fontos állataink számára a megfelelő gondoskodás?

Háziállatot napjainkban rengetegen tartanak, kutyát és cicát egyaránt. A kis kedvenceknek hatalmas szeretetre, odafigyelésre és gondoskodásra van szükségük. Egy gazdinak vagy egy leendő gazdinak tisztában kell lennie azzal, hogy milyen felszereléseket muszáj beszereznie ahhoz, hogy gördülékenyen teljenek a hétköznapok és minden adott legyen.

Legyen szó kutyáról vagy cicáról egy kényelmes fekvőhelyet mindenképp be kell szereznünk. Ez lehet akár odú szerű is vagy műanyag, a lényeg, hogy ne legyen túl kicsi. Olyan párnát rakjunk bele, amin nem tapad meg nagyon a szőr és könnyen tisztítható. Az evéshez, iváshoz külön tálakra lesz szükség, amelyeket napi szinten javasolt megtisztítani. Az ideális táplálékot is mindig biztosítanunk kell, száraz eledelből és konzervből is egyaránt jó, ha tartunk otthon többet. Amennyiben allergiás a kutyus akkor az étrendjének megfelelő típusút válasszuk, erre utaló jel lehet egyébként, ha válogatós, rossz étvágyú.

Mire lesz még szükségünk?

Kiváló minőségű kutyahám vagy póráz nélkül sem maradhatunk. Udvaron természetesen mozoghatnak szabadon, de kint az utcán jobb elővigyázatosnak lenni a kutya és mások épsége érdekében. Kutyapóráz vásárlásnál gondoljunk négylábú kedvencünk súlyára, méretére, fajtájára és ezek tudatában hozzuk meg döntésünket, de a legfontosabb szempont a kényelem, a túl szoros és a túl laza sem ideális. Már automata pórázt is beszerezhetünk, aminek hatalmas előnye, hogy a kutyus szabadabban mozoghat. A cicákra is adhatunk pórázt, vagy hámot, ha úgy érezzük biztonságosabbnak, bár ők nehezebben viselik el. Ami nem maradhat ki a macska felszerelések listájából, az az alom, amit szintén rendszeresen tisztán kell tartanunk.

Ezek talán a legfontosabb dolgok, amelyek elengedhetetlenek a háziállatok tartásához, de még nagyobb örömet is szerezhetünk kedvenceinknek, ha még játékokkal, kaparófával is meglepjük őket. Ezek az apróságok nem foglalnak el sok helyet a lakásban, de például, ha van egy csodálatos téli kertünk, akkor nyugodtan berendezhetünk neki ott egy kis részt, és így télen sem kell kint lennie a hidegben. Ami biztos, hogy a kutyák és a cicák is mérhetetlenül hálásak lesznek a sok törődésért és szeretetért.

Az Állateledelshop.hu webáruházban beszerezheti az összes szükséges állatfelszerelést, valamint tápot, illetve a fontosabb kiegészítőket is!

 
Előző bejegyzésünkben a fűtőszőnyegek előnyeiről írtunk!

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00