Homlokzati rendszerek

WG alumínium homlokzati rendszer

A WG (Wintergarden System) hőhídmentes alumínium télikert rendszer homlokzati profiljai a legmagasabb építészeti és műszaki elvárásoknak is megfelelnek, ezért alkalmas nagy méretű homlokzatok, függönyfalak kialakítására, vagy alumínium illetve egyéb tetőrendszerek statikai alátámasztására. Ez a tartóprofilok belső merevítőbordáinak illetve 3-5 mm-es falvastagságának köszönhető. A profilok csatlakozása itt is a WG tetőrendszernél ismertetett 8 mm-es falvastagságú alumínium toldó elemekkel történik.

A profilrendszer szélességi mérete 50 mm, mely a legkecsesebb Európában. A különböző magasságú hőhídmentes távtartók segítségével a héjalás vastagsága 6 és 50 mm között változtatható, így alkalmas egyrétegű, fokozott hőszigetelő képességű, vagy akár három rétegű üvegezés fogadására is. A rendszer alap profilja is alkalmas szögtörések kialakítására, ezért szegmensíves függönyfalak, és télikert oldalak alakíthatók ki a költséges és robosztus körsoroló elemek használata nélkül, ezáltal biztosítva a maximális átlátást, kecsességet és fénymennyiséget.

Alumínium nyílászáró profilrendszer

A leggyakoribb alumínium homlokzati kialakítás. Előnye, hogy a nyílászárók a profilrendszerbe tökéletesen integráltak. A szerkezet természetesen hőhídmentes, és tetszőleges színben rendelhető. Sarkai sarokelemekkel, rogyasztásos technológiával kerülnek kialakításra, mely esztétikus sarkokat, nagy merevséget, oldhatatlan és ezáltal örök életű kötést eredményez. A profilrendszer falvastagsága 1,8 – 2 mm, ezért nyílászárók és komplett homlokzatok kialakítására is alkalmas; külön merevítés nélkül 2,4 méter homlokzati magasságig javasolt. A különböző beépítési mélységű profilok, és eltérő üveglécek segítségével két és háromrétegű üvegezés is beépíthető, ezáltal a modern hőtechnikai elvárásoknak is megfelel.

PVC nyílászáró profilrendszer

Az alkalmazott szerkezet a Gealan S 8000 IQ PVC profilrendszer, mely a hasonló műanyag szerkezetektől eltérően, 74 mm-es beépítés mélységgel, illetve 6 légkamrás kialakítással rendelkezik. Ez nagyobb merevséget és jobb hőszigetelést eredményez. Az alkalmazott PVC homlokzati rendszer felülete UV- és ütésálló, színtartó. Az alapesetben fehér profilelemek rendelhetők faerezetes és RAL színskála szerinti színekben, valamint ellátható alumínium hatású acrylcolor bevonattal, illetve alumínium vértezettel. A szerkezetekbe minden esetben a megfelelő Roto NT vasalat, a gyári előírásoknak megfelelő belső acélmerevítés kerül beszerelésre, mely garantálja a szerkezetek hosszú távú, zavartalan működését. A nyílászárók hibás működtetés gátlóval és résszellőzővel felszereltek.

Üvegfüggöny profilrendszer

Az üvegfüggöny szerkezet függőleges osztások nélküli térelhatárolást alkot, mely csukott állapotban is teljesen átlátszó. A különleges toló-nyíló mozgató mechanizmusnak köszönhetően a teljes felület kinyitható; a szárnyak egy vagy két irányba tolhatók, majd az üvegfüggöny végein kihajthatók (kinyithatók).

A speciális görgős mozgató megoldásnak köszönhetően a tolóajtó szerkezetek és a harmonika szerkezetek előnyét egyesíti az üvegfüggöny, ugyanis a helyiség a nyílászáró mellett is bútorozható; a szárnyak nem nyílnak be a térbe, azaz síkban mozognak; az üvegfal pedig teljesen kinyitható és átjárható, mivel nincsenek fix részek, mint tolóajtók esetében.

Az üvegfüggöny szárnyainak szélessége 60 cm körül ideális, nyitott állapotban a falnál szárnyanként 2,5-3 cm-t foglalnak egyenként. Az üvegfüggöny szerkezet ideálisan kombinálható előtető szerkezeteinkkel, így télen egy zárt terasz előnyeit élvezhetjük, azaz a hó, szél, eső és zajvédett a helyiségünk, mely időszakosan akár fűthető is. Nyáron az üvegfal teljes kinyitásával egy fedett teraszt kapunk, melyet átjár a levegő, így nem hevül túl. Az átmeneti időszakban az üvegfal részbeni kinyitásával, illetve nappali-esti nyitásával-zárásával szabályozható a hőmérséklet; esténként az üvegfal akár szúnyoghálóként is használható.

Télikert készítés, kivitelezés és terasz beépítés

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00