Hogyan költözzünk stresszmentesen?

Egy költözés mindig hatalmas munka, rengeteg tennivalóval és alapos tervezéssel jár. Ezen kívül az érintettek folyton stresszben vannak, ami azért sem jó, mert könnyebben ejthetünk hibákat vagy borul az egész folyamat. A pakolásnál törekedjünk arra, hogy megváljunk a felesleges kacatoktól, amelyeket már rég nem is használtuk, ezáltal kevesebb dolgot kell majd a teherautóra felpakolni és így biztosak lehetünk abban is, hogy haszontalan dolog egy jó darabig nem lesz az új otthonunkban.

Költöztetés

Mi mindenre lesz szükségünk ahhoz, hogy a költözés könnyebb legyen?

Sok-sok kartondoboz biztos, hogy kelleni fog, amelyeket meg is vásárolhatunk, de nagyobb áruházaktól is megpróbálhatunk kérni. Figyeljünk arra, hogy a dobozok közepes méretűek legyenek, a túl nagyokat nem könnyű megemelni, ha jól meg vannak pakolva. A dobozokba tehetünk edényeket, játékokat, könyveket, dísztárgyakat és még számtalan más egyebet.

Szerezzünk be minél több újságpapírt, hiszen a törékeny tárgyak közé kiválóak helykitöltőnek. Továbbá álljon a rendelkezésünkre pár tekercs vastag ragasztószalag is, amivel majd lezárjuk a dobozokat. Ezáltal mindenkinek jut egy darab, ha többen vagyunk a pakolásra. Ollóból is inkább nagyjából hármat készítsünk be, és vigyázzunk, hogy ne keveredjenek el, beszéljünk meg egy biztos helyet számukra.

A puhább holmijaink, mint például a ruhák, ágyneműk, kabátok, plüssállatok, cipők gond nélkül mehetnek nagy méretű, strapabíró fekete zsákokba. Egy madzaggal kössük össze mindegyiknek a végét, így nem tudnak kiborulni a cuccok, ha véletlenül eldőlnek.

Amennyiben még egyszerűbbé szeretnénk tenni a munkafolyamatot bízzunk meg egy profi költöztetéssel foglalkozó céget, akik segítenek a be- és kipakolásban, szállításban, stabilan rögzítik a dolgokat, hogy ne keletkezzen sérülés és kérésre szétszerelik, illetve összerakják a bútorokat, tehát a költöztetés nehezebb részét elvégzik. Megéri igénybe venni a szolgáltatást, hiszen időt és energiát is spórolhatunk vele. Ha olyan házba költözünk, ahol van télikert, érdemes oda kipakolni minden dobozt és zsákot, majd szépen, apránként szétszortírozni.

Ismerje meg jobban az előtető készítést és a terasz beépítést!

Előző bejegyzésünkben a belsőépítészettel foglalkoztunk.

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00