Hagyományos nyílászáró szerkezetek

Az Ötödik Évszak Kft által gyártott termékekhez felhasznált valamennyi alapanyag (alumínium profilok, üvegek, gumitömítések, PVC profilok) magyarországi gyártóktól kerülnek beszerzésre, és Budapesten kerülnek feldolgozásra. Ezáltal cégünk európai színvonalú, 100 %-ban magyar terméket állít elő.

Bukó ablak

Általában a télikert homlokzatán, magaslati ponton (legtöbbször az alakos oldalfal tetőszerkezet alatti, segédháromszöges részén) kerül elhelyezésre, gyakorta távnyitós működtetéssel. Előny: magaslati ponton elhelyezve nagymértékben javítja a télikert légmozgását A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is.

Bejárati ajtó

Fő közlekedési célra, azaz akár az épület elsődleges bejárataként alkalmazva is tökéletes megoldás. A megfelelő vasalatnak, és a masszív szárnyprofilnak köszönhetően gyakori használat mellett, akár hosszabb időre nyitva hagyva is hosszú távon problémamentesen üzemel. Gyártható ki- és befelé nyíló, egy- és kétszárnyú verzióban, akár aszimmetrikus szárnykiosztással. Alacsony küszöbbel, átmenő kilinccsel, kétoldali zárral rendelkezik.

Előny: fő közlekedési funkciót tesz lehetővé, ki- és befelé is nyílhat

Hátrány: nincs bukó funkció, tehát szellőztetési célra kevésbé alkalmas. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Bukó-nyíló ablak és erkélyajtó

A leggyakoribb nyílászáró típus. Előnyös, hogy bukó funkcióban akár napokra magára hagyható a szerkezet, ezáltal távol létünk alatt is biztosítható a légmozgás. Nyíló funkcióban nagy felületeken történhet a szellőztetés. Ha a szerkezet magassági méretét növeljük, akkor akár ajtóként is funkcionál, természetesen a szükséges nagyobb merevségű profilokból legyártva.

Kertkapcsolathoz, másodlagos közlekedő ajtónak ideális megoldás. Ablakként és ajtóként alkalmazva is gyártható kétszárnyú verzióban is, ekkor a főszárny bukó és nyíló, a mellékszárny a főszárny nyitása után válik nyithatóvá. Előny: a bukó funkcióval távollétünk alatt is biztosítható a légmozgás. Hátrány: ajtóként használva magasabb küszöbbel rendelkezik egy bejárati ajtóhoz képest, illetve alapesetben csak belülről nyitható. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben!

Télikert készítés, kivitelezés és terasz beépítés

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00