télikert építés

Lakótélikertet szeretnék

Lakótélikertek

Háromrétegű üvegszerkezettel ellátott, kiemelt hőszigetelő-értékű profilrendszerekből épített lakótélikertjeink alkalmasak lakószoba kialakítására, nappali-, étkező- vagy akár hálószobafunkció ellátására.

Ahhoz, hogy mindez jól működjön, szükség van a fűtés és hűtés, árnyékolás megtervezésére is. Ezért általában már a ház építésekor érdemes gondolni a lakótélikert létesítésére, illetve javasolt a terasz kialakítása is, ugyanis egy lakószobával szemben más elvárásaink vannak, mint egy terasszal. Nyári időszakban – más lakórészekhez hasonlóan - elsősorban árnyékolással védekezünk a túlmelegedés ellen, nem pedig szellőztetéssel. Nyugati vagy déli tájolás esetén mindenképpen külső árnyékolók használata javasolt, ugyanis ezek hatásfoka kétszer – háromszor több, mint belső társaiké. Fontos az oldalfalak árnyékolása is, mellyel kapcsolatban gyakori igény a belátás gátlása is, így a textilárnyékolón kívül gyakori a zsalúzia alkalmazása is.

Megfelelő, külön szabályozható fűtés kialakítása szükséges a komfortos téli használathoz. Mivel a télikert alacsony tömege kevés hőt tud elraktározni (a betonhoz vagy téglához képest), ezért javasolt padlófűtés alkalmazása, melynek betonrétege képes kompenzálni a könnyűszerkezetes építmény hőingadozását.

Átmeneti időszakban a télikert üvegházhatását egyfajta hőszivattyúként használva megspórolható a fűtés, sőt napos téli napokon is felhasználható a hőnyereség.

Ezen lakótélikert-szerkezetek alkalmasak a ház másik helyiségével történő egybenyitásra, tehát nem szükséges elválasztó nyílászáró a két tér közé.

Hőszigetelt télikertjeink az alábbi termékekből állnak össze:

  • Hőszigetelt télikert tető
  • Télikert tetőárnyékolók
  • Hőszigetelt alumínium oldalfal
  • Hőszigetelt műanyag oldalfal
  • Oldalfali árnyékolók