Üvegfüggöny | Lapozható üvegfal

Lapozható vagy eltolható keret nélküli üvegrendszereink alkalmazásával tetszőleges formájú és méretű teraszok cédhetők a széltől, esőtől, hótól, zajtól és portól.
Lapozható oldalfal rendszerünk - más néven üvegföggöny - becsukott állapotban megvédi a határolt területet a kilátás csökkentése nélkül, ugyanis az üvegfüggöny nem rendelkezik függőleges tartóprofilokkal. A lapozható üvegtáblák alsó és felső vezetősínen mozognak, az üvegtáblák között áttetsző szilikon tömítés gondoskodik a megfelelő vízzárásról.

Az üvegtáblák edzett üvegből készülnek, 8, 10 vagy 12 mm vastagságban.  Akár 3 méter magas kilapozható szerkezet is kivitelezhető, ennél nagyobb magasság esetén felülvilágító beépítése szükséges.
A csupa üveg oldalfalak egy- vagy két irányba kilapozhatóak, kilapozott állapotban a határolt felületre merőlegesen állnak. A harmonika ajtókkal ellentétben, a lapozható üvegtábla rendszerrel a sínek közvetlen környezete is bútorozható, csupán az üvegtáblák nyitásánál szükséges hely a kilapozandó szárnyaknak. A szárnyak javasolt szélessége 50-70 cm, melyek kilapozáskor darabonként 33 mm szélesek. A kilapozható üvegtáblákkal így 95%-os nyithatóság érhető el, mely meghaladja a harmonika rendszerek kinyithatóságát.

A lapozható oldalfalakhoz hasonló kivitelben készül többsínes keret nélküli tolóajtó rendszerünk is. Az üvegtáblák között ebben a kivitelben sincs függőleges profil, így a kilátás zavartalan marad. Az üvegtáblák három, négy vagy öt sínen, egymás előtt és mögött mozognak. Nyitott állapotban is a határolt felületen, a sínek síkján belül maradnak, így nem zavarják a tér bútorozását. Teljes nyitáskor azonban marad némi fix rész, ahova a szárnyakat toljuk, a fix rész helye azonban mozgatható. Elérhető 66, 75 vagy akár 80 %-os nyitás.

A keret nélküli edzett üvegtáblákból álló homlokzati nyílászáró rendszer kizárólag vízszintes profilokkal rendelkezik, így zárt állapotban sem zavarják a kilátást a függőleges profilok. A szerkezet egy vagy két irányba harmonika szerűen kinyitható, így a teljes nyílást átjárhatóvá téve.

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00