Pergola | Bioklimatikus pergola

Mozgatható tetőlamellás pergoláink megvédik teraszát az esőtől és hótól zárt állapotban, valamint lehetővé teszik annak szellőzését és a fényviszonyok beállítását a napszaknak és az aktuális funkciónak megfelelően. A motoros működtetést végezheti távirányítóval, vagy rábízhatja a szél és fényérzékelő automatikára, mely esőben becsukja a lamellákat, megóvva a belső teret.

A lamellák 45, 90 és 135 fokban is megállíthatók, így nyári melegben is biztosítható a megfelelő szellőzés - az árnyékolás mellett - garantálva a megfelelő hőérzetet.

Oldalfalai kiegészíthetők keret nélküli lapozva nyitható vagy tolható üvegrendszereinkkel, melyekkel a teljes tér megvédhető a csapadéktól, és terasza szélben, vagy hűvös időben is használható marad, nyáron azonban az oldalfalak kinyitásával élvezheti a teljesen szabad teret.

Infrafűtéssel kiegészítve akár télen is élvezheti teraszát. Az infrafűtés előnye, hogy csak akkor szükséges bekapcsolni, amikor a pergolában tartózkodik, - nem folyamatosan tartja melegen a teret - így csökkenthető a fűtési költség.

Elegáns, stabil alumínium vázszerkezete lehetővé teszi önállóan felépített kivitel telepítését, akár 6 méteres fesztávig. A pergola telepíthető természetesen házfalhoz, vagy házfalak közé épített kivitelben. Több pergola is egymásmellé kapcsolható, így gyakorlatilag bármekkora terület lefedhető. 

A pergola lamellái bezárt állapotban összegyűjtik, és a elvezetik a vizet, így a csapadék az oszlopokban (lábakban) elrejtett csatornában kerül levezetésre.

A bioklimatikus pergolához rendelhető kiegészítők:
Led világítás: tegye hangulatossá az esti használatot led pontszerű fényekkel, ledszalagokkal a lamellákban, vagy az áthidalókban elhelyezett fénytestekkel. A fények bekapcsolásának időpontja és fényerőssége is programozható ugyanazzal a távkapcsolóval, amelyikkel a pergola lamelláinak mozgatását is végzi.

Szél- és fényérzékelő: a szenzorok automata működést tesznek lehetővé, így tökéletes kiegészítői a pergolának.
Hangszóró: hallgathat rádióadást, vagy kedvenc zenéit USB-ről vagy Bluetoothról. A hangszórók elérhetők fekete és fehér színben.
Hőszigetelt lamellák. Zárt állapotban javítja a szerkezet hőszigetelését és esőben, jégesőben jelentősen csökkenti a zajt.

Méretek
A pergola szerkezet oszlopai 160 mm oldalfalú, négyzet keresztmetszetűek, az vízszintes teherhordó profilok 200 mm magasságúak. A tartóelemek síkban találkoznak, rejtett kapcsolatokkal, a megfelelő stabilitást és a legmagasabb esztétikai megjelenést biztosítva.
A pergola magassága maximum 3 méter lehet, önállóan felépített kivitel esetén a maximális méret egy traktus esetén 6450 x 4000 mm.

Fal mellé épített kivitelű pergola maximális kinyúlása 6450 mm, szélessége 4000 mm lehet. 
Csatlakoztatott kivitelben 6500 x 6500 mm-es méret is gyártható kizárólag sarki oszlopok alkalmazásával.

Kerti pergola készítés és bioklimatikus pergola éptés

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00