Árnyékoló szerkezetek

Nyári időszakban történő túlzott felhevülés, illetve a zavaró fényhatások ellen árnyékoló szerkezeteink megfelelő védelmet nyújtanak.

Tetőszerkezeti külső árnyékoló

Ezen árnyékolók kifejezetten télikertek árnyékolására kifejlesztett szerkezetek, így megfelelően alkalmazkodnak a filigrán alumínium szerkezethez. Az árnyékoló szerkezet a textilt védő és a mechanikát tartalmazó tok szerkezetből, lefutósínekből és futómacskából (feszítőszerkezetből) áll.

A lefutó sínek lábai rögzülnek a télikert tetőszerkezetének profiljaihoz, a lábak magassága tetszőleges lehet. A tokszerkezet téli és csapadékos időszakban megvédi a textilt, a feszítőszerkezet pedig a lefutósínen felfelé és lefelé mozogva garantálja a textil ki és betekerését, biztosítva a megfelelő feszességet.

A szerkezet a tetőszerkezettel megegyező RAL vagy dekorált faerezetes színben kérhető. A szerkezet működtető motorral rendelkezik, általában automata szerkezet, azaz kiegészül szél- és fény érzékelővel, igény esetén esőérzékelővel. Rendelhető vezetékes vagy rádiós kivitelben.

Tető és oldalfalszerkezeti belső pliszé árnyékoló

Túlmelegedés ellen megfelelő megoldást nyújthatnak feszített pliszé tetőárnyékolóink, melyek a tetőszerkezet mezőiben kerülnek elhelyezésre. Legtöbbször kézi mozgatásúak, és a mechanika lehetővé teszi az egyenkénti és részleges nyitást. Így tetszőleges fény és hőmennyiség engedhető be a télikertbe.

A szerkezet segédkeretből és a pliszé szerkezet elemeiből, azaz karnisból és textilből áll. A segédkeret a télikert tetőszerkezetének profiljaihoz rögzül, melyben a karnist szabadon mozgathatjuk, ezáltal kihajtogatva vagy becsukva a textilt. Tetőszerkezeti pliszé árnyékoló esetén fényvisszaverő - kívül csillogó bevonatú -, alupigmentált textilt használunk, mely belül tetszőleges színben kérhető. A szerkezet mozgatása mozgatórúddal, vagy motorizáltan történik.

Pliszé árnyékoló szerkezet alkalmazható oldalfalakon is, akár háromszög, vagy félkör felületeken is. Ilyen esetekben nem szükséges segédkeret, sem mozgatórúd, a szerkezet mozgatása gravitációs elven történik. A textil lehet részlegesen fényáteresztő attól függően, hogy árnyékolás, vagy a be és/vagy kilátás megakadályozása a cél.

Külső oldalfali árnyékoló

Az általunk forgalmazott fixscreen szerkezet alkalmas előtetők és más szerkezet fény és szél védelmére. A szerkezet része a felül elhelyezett szinterezett alumínium tokszerkezet, mely a feltekert textilt és a mozgató motort tartalmazza, valamit az oldalakon elhelyezkedő lefutósínek.

A szerkezet működése redőnyhöz hasonlatos, azzal a különbséggel, hogy a szerkezet motorikusan vezérelt, és „lamellák” helyett textil a kitöltő anyag. A rendszer „zip” rendszerű, azaz a textil beakad a lefutósínekbe, így garantálva a 80km/h szélállóságot. A szerkezet az árnyékolás és szélvédelem mellett egy szúnyogháló feladatát is ellátja, sőt, esetenként helyettesítheti a mozgatható üveg oldalfalakat.

Ferde tetőszerkezethez hozzáépítve felső segédháromszög építése szükséges, melyet alumínium profilrendszerből érdemes kialakítani, igény esetén színezett vagy sötétített üveggel, ugyanis az árnyékolás a segédháromszög alatt lehetséges.

Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00