télikert építés
Nem hőszigetelt oldalfal rendszer

Nem hőszigetelt oldalfalak – Üvegfüggöny

Korábbi cikksorozatunkban a hőszigetelt lakótélikertekről számoltunk be részletesebben, most azonban egy új, érdekes témával érkezünk. Ezúttal a nem hőszigetelt rendszereink lesznek fókuszban, azon belül is az üvegfüggöny ismertetésével nyitjuk a sort!

Az üvegfüggöny, más néven lapozható oldalfal rendszer, a keret nélküli oldalfal rendszereink talán legnépszerűbb terméke, hiszen nagyon sokoldalú és mobilis. A csupa üveg oldalfalak rendkívül esztétikus megoldást kínálnak teraszunk beépítésére, és persze biztosítják a kellemes időtöltést a teraszon meleg és akár hideg időben is.

Meleg időszakban az üvegfüggöny rendkívül előnyös, hiszen a maximálisan nyitott terasz érzetét nyújtja. Az oldalfalak nagymértékű nyithatósága azt a benyomást kelti, hogy a terasznak egyáltalán nincsen oldalfala, így a fedett teraszunkról teljes mértékben élvezhetjük a kert közelségét.
A hidegebb időjárás beköszöntével az oldalfal teljes mértékű védelmet nyújt a csapadéktól, így megóvja teraszunkat, kerti bútorainkat, növényeinket. Ezekben az időszakokban az üvegfüggöny főszárnya szolgál közlekedésre, ezt ajtóként használhatjuk és akár standard zárral, kétoldali vagy kulcsos zárral is ellátható.

A lapozható oldalfalak nyílhatnak befelé vagy kiféle, illetve egy vagy két irányba is. Alap esetben a lapozható oldalfal egyenes szakaszból áll, de más kivitelben is kialakítható, legyen szó L vagy U alakról, illetve szegmensíves kivitelben is kérhető. Felépítést tekintve az alkalmazott profilrendszerünk alumíniumból, az üvegpanelek pedig 8, 10 vagy 12 mm vastagságú edzett üvegből készülnek. Az üvegfüggöny szerkezete nem csak abszolút biztonságos, de kifejezetten esztétikus, hiszen függőlegesen nincsenek alumínium profilok.  

Az általunk gyártott és forgalmazott lapozható oldalfal rendszer nagy előnye, hogy alsó terhelésű, így könnyen illeszthető meglévő előtető rendszerekhez, bioklimatikus pergolákhoz, korábban épített fa szerkezetű előtetőkhöz, vagy akár szabad falnyílásba is. Mi több, az aljzat egyenetlenségének ellensúlyozása érdekében alsó kompenzáló profilt alkalmazunk standard kiegészítőként.

Amennyiben még többet olvasna nem hőszigetelt rendszereinkről és télikertjeinkről, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a zárható teraszfedés menüpontra kattintva. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 


Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata

Tekintse meg
galériánkat!