télikert építés
Terasz beépítés toló oldalfallal

Nem hőszigetelt oldalfalak – Toló oldalfal

Az előző cikkünkben az üvegfüggöny szerkezetekkel nyitottuk a nem hőszigetelt rendszereink bemutatásának a sorát, most pedig a toló oldalfallal folytatjuk, mellyel könnyed és praktikus módon oldhatjuk meg teraszunk oldalfalainak zárását.

A keret nélküli toló oldalfal rendszereink bár „testvérszerkezetei” az üvegfüggönynek, mégis számos tulajdonságukban eltérnek egymástól.
No, de nézzük elsőként a közös vonásaikat:

  • Mind a két szerkezet alumínium sínben mozog, mely tetszőleges RAL színben kérhető.
  • Az üvegtáblákat mind a két szerkezetnél csak egy kis szolid szilikoncsík választja el egymástól, így mind a két rendszer könnyed, légies benyomást kelt.

Az üvegfüggönnyel ellentétben a toló oldalfal üvegtáblái nem nyílnak be a térbe, így annak berendezhetőségét nem befolyásolják. Ellenben a teljes nyílás sem lesz átjárható, hiszen az üvegtábláknak parkolniuk kell valahol: de mivel az üvegtáblák külön sínekben is mozoghatnak, így elérhető lehet az például, hogy egy 4 méter széles nyílás esetén 3 méter szabadon átjárható lesz, és a maradék 1 méteren gyűjtjük a szárnyakat.

A toló oldalfalak másik nagy előnye, hogy nem igényel semmilyen különleges technikát a szerkezetek nyitása és zárása. Egy négy-sínes, négy szárnnyal rendelkező toló oldalfal esetében a negyedik panelt rögzíthetjük és az elé, illetve mögé tolható a másik három szárny. Ilyenkor a rögzített panel a külső sínen, a többi panel pedig a belső sínen helyezkedik el. A legbelül található szárnyra tesszük a belső zárat, illetve a fogantyúkat is. Mindemellett, a szerkezet úgy is kialakítható, hogy egyetlen egy szárnyat sem rögzítünk, tehát a szárnyak tetszőlegesen bármelyik oldalra mozgathatók.

A keret nélküli toló oldalfal előnyös abból a szempontból is, hogy az alsó sínrendszer nem igényel süllyesztést, hiszen nincs 2 cm „magas”, így az elbotlás veszélye sem merül fel (ezzel ellentétben az üvegfüggöny sínje egy körülbelül 5 cm magas küszöböt képez).

Amennyiben még többet olvasna nem hőszigetelt rendszereinkről és télikertjeinkről, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a zárható teraszfedés menüpontra kattintva. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 


Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata