télikert építés
Hőszigetelt télikertek

Nagyító alatt: a Télikert Választó hőszigetelt rendszerei

Folytatjuk cikkünkben a Télikert Választó menüpont bemutatását, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy segítséget nyújtsunk az Önnek legmegfelelőbb teraszbeépítési lehetőség kiválasztásában. A beépítési lehetőségek közül ezúttal a hőszigetelt télikert rendszereket vesszük górcső alá.

 

Hőszigetelt télikertet szeretnék
Amennyiben bővíteni szeretnénk életterünket egy olyan télikerttel, mely kompromisszumokkal ugyan, de szobaként is funkcionálhat és téli használatra is alkalmas, a kétrétegű üvegezésű, hőszigetelt télikert rendszert javasoljuk. Ez a szerkezet alacsonyabb fűtési igényt és jobb hőérzetet biztosít a nem hőszigetelt télikertekhez képest. Az így beépített tér azonban nem lesz egyenértékű lakószoba a ház többi szobájával hőtechnikai okokból. Ilyen esetben javasoljuk a ház és a terasz közötti nyílászárók megtartását. Hőszigetelt télikert rendszerünk a téli időszakban sem párásodik, nyáron pedig a kinyitható oldalaknak köszönhetően a megfelelő szellőzés is biztosított.

 

Lakótélikertet szeretnék
Ha inkább olyan télikert megoldásban gondolkodunk, amely alkalmas teljes értékű lakószoba kialakítására; nappali-, étkező- vagy akár hálószobafunkció ellátására, akkor a lakótélikert-szerkezet lesz a számunkra tökéletes választás. Mindez megvalósítható a ház másik helyiségével történő egybenyitásával, tehát nem szükséges elválasztó nyílászáró a két tér közé, hiszen ez a télikert rendszer háromrétegű üvegszerkezettel ellátott és kiemelt hőszigetelő-értékű profilrendszerekből épített. Meleg időben elsősorban árnyékolással védekezünk a túlmelegedés ellen, nem pedig szellőztetéssel, hiszen a beépített tér inkább a ház egy plusz helyiségeként értelmezhető, kevésbé a kerthez tartozó teraszként. Téli használat esetén külön szabályozható fűtés kialakítása szükséges, ehhez a padlófűtés alkalmazását javasoljuk. Téli használathoz és a télikert hőszigeteléshez megannyi hasznos tanácsot és tapasztalatot szedtünk össze korábbi cikkünkben!

 

Télikert Választó oldalunkat abban az esetben is ajánljuk, ha beépítésre váró térrel rendelkezik, melyet télikertként képzelt el és segítségre van szüksége a legoptimálisabb rendszer kiválasztásához, illetve szeretné megismerni az általunk nyújtott teraszbeépítési lehetőségeket. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata

Tekintse meg
galériánkat!