télikert építés
Lakótélikert építés

Lakótélikert: A lakótér bővítésének tökéletes megoldása

Ha pihenés közben Ön is szívesen gyönyörködne a tájban egy hideg téli napon, akkor a lakótélikert lesz a megfelelő választás, hiszen számos lehetőséget rejt magában, mind lakószobaként, illetve nappali-, étkező- vagy akár hálószobaként is!


A lakótélikert hőszigetelése

A legjobb hőszigetelésű kialakítás ellenére is, a hőingadozás sokkal intenzívebb egy télikert esetében, mint a ház többi részében, hiszen a könnyűszerkezetes építési mód még a kiemelt hőszigetelésű vázszerkezet, és a legjobb, három rétegű üvegezés alkalmazásával is jelentősen gyengébb hőszigetelési paraméterekkel rendelkezik. Fontos tudni, hogy egy hidegebb téli nap során, a könnyűszerkezetes, üvegfelületű télikert sokkal gyorsabban hűl le és melegszik fel. A megoldást egy, a télikertben elhelyezett plusz termosztát jelentheti, ami csak a télikert fűtését vezérli, így elérhető a megfelelő hőérzet a legnagyobb hidegben is.


Fényviszony a lakótélikertben

A télikert fényviszonyainak döntő szerepe van, hiszen hatással van az egész lakótérre, így a télikert árnyékolása szinte elengedhetetlen. Jó megoldást jelenthet a tetőárnyékoló textiljének sötétebb színt választani, ugyanis ezen jön át a legkevesebb fény és napenergia, illetve az oldalfalakon a zsalúzia alkalmazása, amely egy külső, fém lamellás árnyékoló, melynek lamellái forgathatók, illetve fel és le mozgathatók. Így valósulhat meg, hogy közvetlen napfényt ne engedjünk be, azonban a fény mégis bejusson a lakótérbe.


A télikert tisztántartása

A lakótélikert belső oldalfalai csak sajátos esetben lesznek maszatosak, a tetőszerkezet belső részének átádás utáni tisztítását követően pedig, csak az esetleges pókhálók jelenthetnek gondot. A külső oldal esetében az üvegfelületnek öntisztuló képessége van, mivel minél nagyobb a tető dőlésszög, a víz annál gyorsabban tud zúdulni eső esetén és annál jobban mossa a felületet. A külső tetőszerkezet időnként le is mosható, melynek folyamata az, hogy slaggal lelocsoljuk, majd egy teleszkópos nyéllel átmossuk tisztítószerrel, majd slagos lemosás után a teleszkópos nyéllel lehúzzuk a nedvességet a cseppes száradás elkerülése érdekében.


Hőszigetelt lakótélikertjeinket abban az esetben ajánljuk, ha jobb hőérzetet biztosító lakótér-bővítést vagy új lakótér kialakítását tervezi. Ismerje meg a hőszigetelt télikert nélkülözhetetlen szerkezeti elemeit, valamint teraszbeépítési lehetőségeket, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a hőszigetelt télikertet szeretnék menüpontra kattintva. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata

Tekintse meg
galériánkat!