télikert építés
Terasz téliesítés és teraszbeépítés

Hőszigetelt tetőszerkezet: a télikert műszakilag legfontosabb része

Ha Önnek is régóta dédelgetett álma egy télikert, melyet minden évszakban teljes értékű lakótérként használhat, akkor hadd ajánljuk figyelmébe hőszigetelt tetőszerkezet megoldásainkat, melyek a télikert műszakilag legfontosabb részét képezik.


Több, mint egy zárt terasz

Hőszigetelt tetőszerkezeteinket olyan esetekben javasoljuk, amikor lakótérként kívánjuk használni télikertünket. A hőszigetelt kialakításnak köszönhetően téli időszakban az egyrétegű télikertekhez képest könnyebben megvalósítható a melegebb hőmérséklet tartós megtartása és nem fordul elő párásodás. Nyári időszakban a túlhevülés elkerülése érdekében a szellőztetés mellett elsősorban a terasz árnyékolása kap főszerepet, ugyanis a télikert inkább a házhoz tartozó lakrész, mintsem a kerthez.


Átmenet a ház és a kert között

A kétrétegű üvegszerkezettel ellátott télikert-rendszerek általában olyan esetekben kerülnek kiválasztásra, amikor a lakótér-bővítés a cél, tehát a teraszt utólagosan szeretnék a lakók inkább a lakótér/élettér részévé tenni, és legtöbbször szeparáltan működnek a háztól. Nyári időszakban az oldalfalak kinyitásával akár a kerthez is tartozhat, megvédve a terasz bútorait, téli időszakban pedig – megfelelő fűtéssel kiegészítve – akár szobaként is használható.


A hőszigetelt tetőszerkezet felépítése

Hőhídmentes szerkezet esetében a szerkezeten belül helyezkedik el a tartószerkezeti rész, melyet a termikus burok lát el szigeteléssel, kívül pedig az üveget rögzítő, leszorító profilok helyezkednek el. A tetőszerkezet kitöltőanyaga elsősorban üveg, a belső oldalon biztonsági ragasztott réteggel. A külső üvegréteg kérhető edzett vagy vastagított kivitelben, mely így jobban ellenáll a külső hatásoknak, jégesőnek, ezáltal bármilyen időben biztonságosan csodálhatjuk az égboltot.


Hőszigetelt tetőszerkezet megoldásaink mind tökéletes választásnak bizonyulnak, ha átlátszó tetőszerkezettel ellátott lakótér kialakítását tervezi. Ismerje meg a hőszigetelt télikerthez szükséges további nélkülözhetetlen szerkezeti elemeket, valamint teraszbeépítési lehetőségeket, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a hőszigetelt télikertet szeretnék menüpontra kattintva. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata

Tekintse meg
galériánkat!