télikert építés
Mediterrán hangulatú bioklimatikus pergola

Délutáni szieszta, tapas est, éjszakai csillagles: Élje át kertjében a spanyol életérzést!

A mediterrán életérzés sokakat vonz, hiszen az élet örömeinek és a kikapcsolódásnak élvezete központi szerepet kap benne. Az egyik módja, hogy Ön is átélje ezt az érzést, az otthonában kialakított bioklimatikus pergola segítségével megvalósítható. Ebben a cikkben bemutatjuk a pergola előnyeit, valamint néhány gyakorlati tippet is adunk, hogy hogyan teremthető meg a spanyol életérzés ezzel a különleges teraszfedési megoldással.

A bioklimatikus pergola előnyei
A bioklimatikus pergola egy olyan minimalista és modern építészeti elem, amely lehetővé teszi a terasz és a kert optimális kihasználását. Kialakítása révén az állítható lamellák segítségével szabályozható a beáramló napfény mennyisége, valamint a levegő áramlása is, így kellemes és árnyékos környezetet teremtve az év minden napsütéses időszakában. A pergola leggyakrabban alumíniumból készül, amely által tartós és könnyen karbantartható, továbbá bármilyen színben rendelhető így tökéletesen illeszkedve otthona stílusához.

A mediterrán hangulat megalapozása
A kellemes hangulat megteremtéséhez többek között nagyban hozzájárul az esti megvilágítás. A pergolához könnyen integrálhatók világítótestek, amelyek álomszerű hangulatot teremtenek, legyen szó beltéri és kültéri lámpák, LED-szalagok vagy akár napenergiával működő világítás telepítéséről. Ehhez a teraszbeépítési megoldáshoz kifejezetten jól illeszkednek a zöld növények is, hiszen szép kontrasztot alkotnak az alumínium szerkezettel és frissítő, nyugtató hangulatot teremtenek.

A pergola adta szabadtéri lehetőségek
Spanyolországban az életöröm részét képezi a finom ételek és italok élvezete is. A bioklimatikus pergola tökéletes helyszínt biztosít a baráti és családi vacsorák számára, hiszen a pergola alatt könnyen elhelyezhető grillsütő vagy akár kültéri konyha is kialakítható, mely hozzájárul ahhoz, hogy ételeinket a friss levegőn elkészíthessük és élvezhessük. Azonban ha hűek szeretnénk maradni a spanyol életérzéshez, akkor nincs is jobb program, mint egy tapas est egy kis éjszakai csillaglessel kiegészítve

A bioklimatikus pergola szerkezet ideális megoldást jelent, ha a nyitott terasz érzetét megtartva szeretné kibővíteni otthonát. Tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a fedett teraszt vagy a zárható teraszfedést szeretnék menüpontra kattintva. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata

Tekintse meg
galériánkat!