Télikert, teraszbeépítés

Télikertek, teraszbeépítések, lakótérbővítések, medencefedések gyártását és kivitelezését vállaljuk egyedi igények szerint, tetszőleges méretben, az Ön igényeihez igazodva. Télikertjeink teljes lakófunkciót valósítanak meg, azaz hőhídmentesek, télen fűthetők, nyáron hűthetők, az év egészében használhatók.

Télikertjeink tetőszerkezete alumíniumból épül, mely elemek a fesztáv és mezőszélesség függvényében minden esetben méretezettek a vonatkozó hó- és szélterhekre az Eurocode szerint.

Az alumínium profilok felületkezelése porszórással vagy dekorálással történik, így télikertje tetszőleges színű, vagy akár fahatású bevonattal ellátott is lehet.

A megfelelő fényáramot az átlátszó felületek biztosítják, mely a télikert tetőszerkezetén lehet polikarbonát vagy üveg. Polikarbonát esetén több rétegű kivitel biztosítja a hőszigetelést, üvegszerkezetben thermo kialakítást alkalmazunk, mely lehet két- vagy három rétegű.

A télikert nyári túlhevülése ellen többféleképpen védekezhetünk. A télikert tervezésénél fontos a megfelelő szellőzés kialakítása. Ennek fontos része a télikert felső pontján elhelyezett szellőző, mely gondoskodik a meleg levegő kijutásáról. A télikert oldalfalainak megfelelő kinyitása is fontos a megfelelő átszellőzés biztosítása érdekében, erre az ajtók és ablakok javasoltak. A szellőztetés megoldható a kert- vagy egyéb kapcsolathoz használt nagyméretű nyíászárón, azonban az oldalfali résszellőzők, vagy bukó-nyíló ablakok használatával elkerülhető a télikert túlmelegedése távvollétünkben is.

Télikert rendszerünk alkalmas speciális tetőformák és alaprajzok kialakítására, így nem okoz gondot, ha terasza nem téglalap alakú, hanem esetleg íves vagy több töréssel rendelkezik. A télikert tetőszerkezete lehet a hagyomás nyereg- vagy félnyeregtető kialakítású, de lehetőség van többször tört, vagy egyéb, speciális télikert tetőformák kialakítására.


Bővebben tájékozódhat az alábbi témákban:

télikert tetőrendszerek
télikert oldalfal rendszerek
télikertek átlátszó felületei
télikert szellőztetése
toló- és harmonika ajtók
télikertek formája, mérete, színe, világítás


Bemutatóterem

Budapesti bemutatótermünkben életnagyságú, felépített télikerteket, szélfogót, függönyfalat, előtetőt, bukó-, nyíló-, toló- és harmonika nyílászárókat tekinthet meg különböző méretekben, formákban és színekben.

Nyitvatartási idő

Hétfő: 09:00-17:00

Kedd: 09:00-17:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-17:00