Télikert rendszerek

Cégünk különböző télikert tető és homlokzat rendszereket alkalmaz, a megrendelő igénye, a helyszín sajátosságai, hőszigetelési elvárás, anyagi elvárások alapján. Valemennyi általunk forgalmazott télikert tető és oldalfal típus megfelel a legmagasabb műszaki elvárásoknak és a modern építészet által előírt kritériumoknak, valamennyi szerkezet hőhídmentes, azaz fűthető, teljes értékű lakótér alakítható alkalmazásukkal.

Ismerkedjen meg az alábbiakkal:

Tetőrendszer

A télikertek legmeghatározóbb része - műszakilag, formailag és anyagilag is - a tetőrendszer. Azon túl, hogy a tetőszerkezet üvegét tartja, ellen kell állnia a szabványok által előírt hó- és szélterhelésnek, tömítéseinek víz és legzárónak kell lenniük a 40 fokos nyári melegben, és a -20 fokos téli hidegben. 

Erre minden télikert tetőnek képesnek kell lennie, azonban ha télikert tető rendszert alkalmazunk, bizonyosak lehetünk abban, hogy komoly és hosszas mérnöki fejlesztés előzte meg a profilrendszer kialakítását, azaz a vízelvezetés (csatorna) a talpszelemen csomópont része, a fali indító profilok megfelelően rögzíthetők különböző típusú vagy szigeteléssel ellátott falakra is, valamint bonyolult tetőformák esetén is előre kitalált és átgondolt csomópontok alakíthatók ki, így garantálva a hosszú távú és megfelelő hőszigetelést, vízzárást.

A tetőrendszer a fentieken túl biztosítja a télikert üvegfalai felső megtámasztását is, ezáltal a szerkezet stabilitására is nagymértékben kihat, így bármilyen télikertet építünk is, törekedjünk arra, hogy a tetőszerkezet mindenképpen tetőrendszerből épüljön, ne - akár ügyes - lakatosok által összehegesztett egyszerűbb tartószerkezet legyen.

Cégünk két féle tetőrendszert gyárt és forgalmaz: 

WG alumínium hőhídmentes télikert tetőrendszer | Synseal alumínium-PVC tetőrendszer

Homlokzati rendszerek

A télikertek oldalfala, nyílászárói homlokzati rendszerekből épülnek. Hőhídmentes télikertek esetén alapvetően két típusból valósítható ez meg, a nyílászáró profilrendszerek vagy a függönyfal rendszerű oldafalak alkalmazásával. Érdemes tudni, hogy a nyílászáró profilrendszerek alapvetően nyílások kitöltésére, statikai szerep nélkül történő szellőztetési vagy közlekedési funkciók ellátására lettek megalkotva, általában négy fal közé. Sarokcsomópontjaik műanyag esetében hegesztéssel, alumínium esetén sarokelemekkel rögzülnek, komolyabb erősítések nélkül 2,4 magasságig építhetők be.

A függönyfal rendszerű oldalfalak ezzel szemben statikai szerepre is alkalmasak, csomópontjaikban vastag alumínium toldóelemek kerülnek elhelyezésre, a tartószerkezet az üveg belső oldalán helyezkedik el, kívül alumínium leszorító profil gondoskodik arról, hogy az üveget a tartószerkezeten tartsa. A belső statikai tartó és a külső nyomólap között egy magas műanyag hőhídmentesítő elem tarto kapcsolatot, így hőszigetelési értékük is jobb, mint pl egy kisebb műanyag stéggel rendelkező alumínium oldalfalrendszer esetében.

Az alábbi homlokzati rendszereket gyártjuk és forgalmazzuk:

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.