Nyílászárók, télikertek szellőztetése

Egy csupa üveg épületrésznél, télikertnél különös figyelmet kell fordítani a nyári túlhevülés elkerülésére, valamint a friss levegő biztosítására. Ennek legegyszerűbb módja a szellőztetés, mely történhet nyílászárókkal vagy résszellőzőkkel.

A témakört több részre osztottuk, a hagyományos nyílászárókra, melyek az egyszerűbb, nyíló, bukó szerkezeteket jelölik, a nagy átjárható felületet lehetővé tevő nyílászárókra, mely különböző toló és harmonika rendszereket tartalmaz. A tetősík ablak segítségével az átlátszó tetőszerkezeten is megoldható a szellőztetés, a résszellőzők pedig az oldalfalon vagy a tetőszerkezet magaslati pontján hivatottak a légcsere biztosítására.

Bővebb információért kattintson az alábbiak valamelyikére:

Hagyományos nyílászáró szerkezetek

Hagyományos nyílászáróknak nevezzük a bukó, nyíló, bukó nyíló ablakokat, ajtókat, valamint a bejárati ajtókat. Ezek lehetnek egy vagy kétszárnyúak. A menüpontban bővebben olvashat valamennyi típusról.

Nagy átjárható felületet lehetővé tévő rendszereink

A többféle toló és harmonika rendszerek komplett üvegfalak mozgatását, átszellőzését teszik lehetővé. A menüpontban különböző rendszerekről olvashat.

Télikert tetőrendszerbe integrálható tetőablak

A télikert tetőszerkezetének magaslati pontján elhelyezett tetőablak a legeffektívebb szellőztetési megoldás. Egy – a homlokzaton lévő – bukó-ablakkal együtt alkalmazva, a hőmérséklet és magasság különbségből adódóan természetes cirkuláció alakul ki, mely meggátolja a télikertben a hőzsák kialakulását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyiség hőmérsékletét. Az ablak rejtett pántokkal rendelkezik, működtetése legtöbbször motorral történik, de igényelhető manuális kialakítással is.

 

Előny: a tetőszerkezet magaslati pontján elhelyezve a legeffektívebb szellőztetési megoldás

Hátrány: bekerülési költsége egy homlokzati nyílászáróhoz képest jelentősen magasabb. A szerkezet gyártható alumíniumból és műanyagból is. A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben! 

Résszellőzők

A télikert, teraszbeépítés, medencefedés, vagy egyszerű nyílászáró szerkezetbe integrálhatók résszellőzők. E szerkezetek a homlokzaton és tetőben elhelyezett bukó funkciójú nyílászárók által biztosított szellőzést hivatottak helyettesíteni, kiegészíteni. Az általunk alkalmazott alumínium résszellőzők hőhídmentesek, tetszőleges színben rendelhetők.

A homlokzati és tetősík ablakoknál jelentősen kedvezőbb áruk, és előnyük, hogy akár folyamatosan nyitva tarthatók, kialakításuknak köszönhetően esőben sem áznak be. Párban alkalmazva a homlokzati verziót az oldalfal alsó felében, a tetőbe szerelhető verziót a tetőszerkezet magaslati pontján a jelentősebb magasság és nyomáskülönbség miatt, megfelelőbb légmozgást érhetünk el, mint hagyományos nyílászárók alkalmazásával.

A szerkezet életnagyságban megtekinthető bemutatótermünkben! 

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.