Megjelenés, design

Valamennyi általunk gyártott télikert vagy egyéb szerkezet egyedi, ami nem csak a méretében és alakjában, hanem stílusában, színében, felszereltségében is a Megrendelőt tükrözi. Az alábbi stílusjegyekről olvashat bővebben:


Forma

A télikert túlnyomórészt az épület valamely homlokzatához csatlakozik, így leggyakoribb a félnyereg, vagy nyeregtetős megoldás, és ezek kontyolt verziói. Igen esztétikus, ezért javasolt - a beépítendő helyszín függvényében -, a negyed vagy félkör alapterületű sugaras tetőkialakítású térlezárás. Megoldható az épület tetőszerkezetéhez épülő, azt azonos vagy enyhébb szögben folytató tetőkialakítás is. A télikert legfontosabb meghatározó eleme a tetőszerkezet, mind esztétikai, mind gyártási szempontból. A homlokzat magassága általában 2,1 - 2,4 méter, mely az épületen mért maximális tetőindító magasság függvényében (a minimum 7-10°-os tetődőlést megtartva) növelhető, ugyanis a nagyobb belső kubatúra fokozza komfortérzetünket. Több mint 20 éves gyártási tapasztalatunk mutatja, hogy nincs két egyforma télikert, mindegyik egyedi szempontok alapján valósul meg. Az egyedi tervezési és gyártási lehetőségeink felhasználásával, szinte bármilyen télikertforma megvalósítható, fontos, hogy a télikert harmonikusan illeszkedjék a meglévő épülethez. Tervezéskor vegyük igénybe a ház tervezője, és/vagy a télikertgyártó segítségét. A tetődőlés - a leggyakoribb félnyeregtetős kialakítás esetében – 8-10 fok körül ideális. Ilyen dőlésszög megfelelően biztosítja – még üveg héjalásnál esetlegesen szükséges osztás esetén is – a megfelelő vízelvezetést. Szélsőséges esetben, a minimális, 5 fokos tető hajlásszög is tartható.


Méret

A méretet elsősorban a télikertnek szánt funkció határozza meg. Akár 5-10 m2-en a homlokzati falból háromszög, vagy 4-5 szög alapterületen „kiugratott" télikert, növényekkel betelepítve vidám, kellemes színfoltot, oázist varázsol szobánkba. Zsilip funkciójú bejárati portál, szélfogó, erkélybeépítés, mely néhány növénnyel hangulatossá tehető. Ideális a 15-30 m2-es beépítési méret, ahol már több funkció megvalósulhat. A télen is zöld növényi környezetben kellemes a pihenés, olvasás, de akár a munkavégzés is. Nagyobb alapterületen lehetőség nyílik medence-, uszodatér kialakítására, sport, szabadidő, pihenő terekkel a növényi környezet megtartásával. 


Színek, felületkezelés

Alumínium szerkezetek, télikertek esetén - a festési technológiából adódóan – bármely RAL szín felár nélkül igényelhető. Felár ellenében az alumínium szerkezet kérhető faerezetes kivitelekben, vagy akár márvány, gránit, stb dekorálással is. Speciális igények esetén akár kalapácslakkos vagy kétoldalon eltérő festési kivitel is lehetséges alumínium szerkezetek esetén. RAL színek, dekor színminták A PVC szerkezetek alap esetben RAL 9016 fehér színűek. Felár ellenében festhetők tetszőleges RAL színre, vagy kérhetők faerezetes kivitelben, külső, belső vagy mindkét oldalon. Faerezetes mintaszínek 


Szerkezetbe integrált világítás

A WG alumínium tető- és homlokzat rendszerbe integrált halogén vagy ledes fényforrások alkalmasak a szükséges hangulat- vagy általános világítás biztosítására. Igény esetén részenként kapcsolható, változtatható fényerősségű, akár különböző színű világítás is kialakítható. Fontos megjegyezni, hogy a világítás a tetőrendszerbe integrált - azaz a gyártás közben kerül kialakításra - így a profilok eszerint méretezettek, rejtett kábelezéssel szereltek. Az integrált lámpatestek furatainak kialakítása, előkészítése csak a szerkezet felépítése előtt lehetséges. Utólagosan csak „hagyományos” lámpatestek helyezhetők el. Az alkalmazott szerkezetek természetesen alkalmasak bármilyen külső, hagyományos fényforrás fogadására is, a kisebb furatok akár utólag is elhelyezhetők. 

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.