Télikert

 

Cégünk vállalja télikertek, teraszbeépítések, lakótérbővítések, medencefedések gyártását és kivitelezését egyedi igények szerint, tetszőleges méretben, az Ön igényeihez igazodva. Télikertjeink teljes lakófunkciót valósítanak meg, azaz hőhídmentesek, télen fűthetők, nyáron hűthetők, az év egészében használhatók.

Tekintse meg az elkészült télikertjeink fotóit a galériában!


Mobil télikert

A mobiltélikertek nyáron egy fedett terasz, télen egy nagy üvegfelületekkel ellátott, jól szigetelő szoba előnyeit ötvözik. A nyári időszakban előtetőként, télen télikertként funkcionál. Ez a tetőszerkezetet tartó vázszerkezetnek és az oszlopközöket kitöltő eltávolítható oldalfalakkal valósítható meg. Az oldalfalak eltávolításának módja szerint két verziót építünk: Költségkímélő megoldás, ha az oszlopközöket fix alumínium vagy PVC keretekkel építjük be, melyeken természetesen elhelyezhető ablak vagy ajtó. A keretek az üveglécek kipattintása, majd az üvegek kiemelése, végül a rögzítő csavarok kioldása után távolíthatók el. Télen ugyanezeket a folyamatokat szükséges visszafelé elvégeznünk. E kialakítás hátránya, hogy némi szakértelmet és szakmunkát igényel évente két alkalommal. A tökéletes mobiltélikert oldalfalai hőhídmentes alumínium tolóajtó szárnyakból épülnek. E szárnyak alumínium síneken mozognak, és kialakítástól függően az oldalfalak 50-80 %-a nyitható.

Nyári időszakban valamennyi tolóajtószárny kiemelhető, így a nyílás 100%-a átjárható. A kiemelés nem igényel szerelést vagy szakmunkát, csupán a kiemelésgátlókat szükséges eltávolítani, és a szárnyak egy mozdulattal kiemelhetők. Mivel nem szükséges az üveget külön kezelni, az üvegtörés esélye minimálisra csökkenthető még nem hozzáértők számára is. A szárnyak visszahelyezésekor azokat nem kell újra beállítani, így a „téli” és „nyári” állapot közötti szerelési idő minimális, szárnyanként kb 1 perc. Nagy nyitható oldalfalakkal ellátott télikert: Gyakori eset, hogy az ügyfelek mobiltélikertet keresnek, ugyanis úgy gondolják, hogy a télikert egy zárt, kis mértékben nyitható szerkezet. Termékeink megismerése után gyakran megváltozik véleményük, és rájönnek, hogy ha az oldalfalak 50-80 %-a nyitható szerelés nélkül, az tökéletesen elegendő a kertkapcsolathoz. Erre pedig tökéletesen alkalmasak a harmonika, vagy tolóajtó oldalfalakkal ellátott télikert szerkezetek.

 

Medence fedés, télikert

Cégünk vállalja egyedi méretű, tetszőleges formájú előtetők, védőtetők, oldalfallal részben vagy teljesen ellátott szélfogók, kocsibeállók, teraszfedések gyártását és kivitelezését, alumínium tartószerkezettel, igény esetén alumínium ereszcsatornával és lefolyóval, tartóoszlopokkal vagy tartókonzolokkal.

Az alumínium vázszerkezet alkalmazásával elkerülhető a korrózió, és az előtető vagy egyéb szerkezet nem igényel utólagos felületkezelést, karbantartást. A szerkezet elemeit felületkezelve (tetszőleges színűre porszórva, vagy dekorált, pl faerezetes bevonattal ellátva) szállítjuk a helyszínre, ahol rejtett csatlakozásokkal történik a csomópontok kialakítása és a szerkezetek illesztése.

Az előre méretre gyártott, és műhelyünkben korábban összeszerelt előtetőt a helyszínen újra összeépítjük, így garantálva a tökéletes minőséget és gyors építést.

Az előtető leggyakrabban polikarbonát megtöltéssel, ritkábban üveg vagy plexi a választott fedőanyag.

A tetőszerkezet rendelhető beépített, rejtett LED vagy halogén világítással, a még exkluzívabb  megjelenés érdekében.

Akár bejárati ajtó fölé, kisebb méretben, akár komplett teraszát kívánja  védőtetővel ellátni, megtaláljuk a megfelelő megoldást.

A szerkezetek - akár később, évek után is - teljes értékű hőhídmentes télikertté alakíthatók.
Tekintse meg előtető képgalériánkat gondolatébresztő gyanánt.

E sorok alatt, vagy a galériában megépült előtetők fotóit tekintheti meg.

L alapterületű előtető

Komplett homlokzatok, függönyfalak és nyílászárók gyártása és kivitelezése alumínium és műanyag profilrendszerekből. Bukó, nyíló ajtók és ablakok, bejárati, toló, harmonikaajtók gyártása egyedi igények szerint.

Tekintse meg az elkészült oldalfal beépítéseinkről készült fotóinkat!

Cégünk vállalja egyedi bevilágító szerkezetek – tetőbevilágítók, üvegkupolák, tetőablakok, angolakna fedések – gyártását és kivitelezését, alumínium tetőszerkezettel, üveg vagy polikarbonát megtöltéssel, hőhídmentes kivitelben.

E bevilágító szerkezetekkel megoldható a helyiségek természetes fénnyel történő bevilágítása. A nyári esetleges túlmelegedés elkerülésére beépíthető alumínium hőhídmentes tetősik ablak, vagy résszellőző a bevilágító szerkezetbe.

A felületkezelési technológiának köszönhetően a szerkezeti elemek kérhetők tetszőleges RAL színben, vagy akár dekorált, pl faerezetes kivitelben.

Igény esetén beépített, rejtett LED vagy halogén világítással is igényelhető a szerkezet.
 

A keret nélküli edzett üvegtáblákból álló homlokzati nyílászáró rendszer kizárólag vízszintes profilokkal rendelkezik, így zárt állapotban sem zavarják a kilátást a függőleges profilok. A szerkezet egy vagy két irányba harmonika szerűen kinyitható, így a teljes nyílást átjárhatóvá téve.

Üvegfüggöny kialakítás

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.