Télikert - Szeged - Esettanulmány 5

2013.10.11.

Feladatunk egy alumínium vázszerkezetű, egyedi kivitelű télikert megépítése, melynek alapterülete és tetőformája is speciális. Az alábbiakban bővebben olvashat a télikertről.

További cikkeket a Hírek - Esettanulmányok menüpontra, vagy ide kattintva olvashat!

Esettanulmány 5.

A télikertet egy meglévő épülethez és kerítésfalhoz építettük. Teljes szélessége 7,7 méter, mélysége (fesztáv) a kiugró részen 4,04 m, a kisebbik részen 3,1 méter. A télikert első, homlokzati falán egy bejárati ajtó, oldalfalán teleszkópos tolóajtó került beépítésre. A télikert szellőzését a nyílászárókón túl az oldalfalon és tetőben elhelyezett - 2-2 db - résszellőzők biztosítják.

Több látványrajz és terv elkészítése után 

Az alábbi mellett döntött Megbízónk:

A télikertre az ügyfél alacsony parapetfalat igényelt, majd a gyártmánytervek elkészítése után tájékoztattuk a szükséges betonalap méreteiről.

Az oldalfalra két rétegű üvegszerkezet, a tetőszerkezetre 8 légkamrás polikarbonát került beépítésre. A képen a legyártott télikert tetőszerkezet látható:

Az első szerelési ütemben a vázszerkezet felállítása, beállítása és rögzítése történt meg:

Az ellenőrző nyílászáró, üveg és polikarbonát méretfelvétel után kb egy héttel a második szerelési ütemben beépítésre kerültek a nyílászárók, résszellőzők, üvegek és polikarbonátok, így a télikert átadásra került.

A képeken a csomópont kialakítása, valamint a résszellőzők láthatók:

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.