Télikert - Budapest - Esettanulmány 6

2013.11.05.

Megrendelőnk penthouse lakásának egyik teraszát kívánta fűthető, lakószobává, télikertté alakítani.

A megvalósítás végigkövetéséhez kattintson a továbbra!

További cikkeket a Hírek - Esettanulmányok menüpontra, vagy ide kattintva olvashat!

Esettanulmány 6

A télikert téglalap alapterületű, hátsó falát a lakás adja, melyhez csatlakozik a szerkezet, egyik oldalán téglafalhoz épült. Az elülső homlokzaton 1,0 méter magasságú attikafalra ül a szerkezet, a negyedik oldalon pedig a terasz-télikert kapcsolat valósul meg.

A télikert 7,3 méter széles, 2,5 méter mélységű, homlokzati magassága 2,2 méter. A tetőszerkezet kinyúló födémhez csatlakozik, így vetületi mérete 7,8 x 1,3 méter. A télikert tető és oldalfal szerkezete is alumíniumból készült, a héjalóanyag mindkét esetben kétrétegű üveg, a tetőben természetesen biztonsági ragasztott.

A képen a „csupasz” helyszín látható:

A gyártás során fontos szempont volt, hogy a szétszedett télikert profilok maximum 3,3 méter hosszúak legyenek, ugyanis a lépcsőházban csak így volt megoldható a feljuttatásuk, és a Megrendelő megtiltotta az épületen kívüli anyagmozgatást.

A vázszerkezet felállítása után ellenőrző üveg- és nyílászáró méretfelvétel után az üvegek megrendelése és a tolóajtók gyártása következett.

A hosszú, elülső oldalra 8/6 jelű alumínium teleszkópos tolóablakot rendelt Megrendelőnk. Az oldalfalat ennek megfelelően 8 mezőre osztottuk, melyből 6 tolóajtó szárny (3 jobbra - 3 balra) nyitható a két szélső fix mező elé. Így a nyílás háromnegyed része tehető szabaddá.

A télikert-terasz kapcsolathoz az oldalfalra is tolóajtót építettünk be, a megfelelő szellőzés érdekében 2 db hőhídmentes alumínium résszellőző is elhelyezésre került a télikert tetőszerkezetében.

Az üvegek és nyílászárók beépítése után a szerkezetet átadtuk, ahol a hideg idő beállta ellenére is folytatható a belső felújítás, azaz burkolás, festés és egyéb munkálatok.

 

 

télikert, előtető, műanyag ablak, tolóajtó, teraszbeépítés, télikertek, télikert építés, medence és uszoda fedés, télikert kialakítása, szédszedhető télikert, homlokzat beépítés, bevilágítók, üveg függöny, télikert tervezés, mobiltélikert, télikert kialakítása

Ötödik Évszak - télikertek gyártása és kivitelezése az ország egész területén. Télikertjeinket magas minőségben és rövid határidőkkel készítjük. Télikertek tervezése során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit és ill. a beépítési lehetőségeket. A télikertek gyártásához felhasznált valamennyi alapanyag magyarországi gyártóktól kerül beszerzésre. A télikertek kiválóan alkalmasak lakóterek bővítésére, hőszigetelt télikert gyártási technológiánknak köszönhetően az év minden szakában lakótérként használhatóak.

Ötödik Évszak - Tavasz a télben! | Télikert gyártás és kivitelezés

A weboldal üzemeltetője, jogosultja és tulajdonosa az Ötödik Évszak Kft. A honlapokon található megjelölések és védjegyek, illetve a honlapon található minták, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. A szöveg, képi és rajzelemek felhasználása kizárólag az Ötödik Évszak Kft. írásos hozzájárulásával történhet.